![]() |
Odpalanie silnika do ładowania akumulatora w końcu sąsiada wkurzy można tylko na 1minutę.
|
i jeśli nie rozgrzejesz dobrze silnika to świece raczej długo nie pożyją
|
I jak jest taka pogoda że para leci z tłumika to w wydechu gromadzi się woda (byłem w szoku ile bo wylała się po demontażu kolanka) a w najzimniejszych miejscach silnika gromadzi masło do momentu wygrzania oleju.
|
Przecież zimy nie ma to odpalanie i ładowanie na postoju nie ma sensu.
Biorąc powyższe negatywne skutki tego wskakuj na motocykl zrób ze 20km i wtedy to ma sens. I przyjemnie i pożytecznie. Akumulator się naładuje , olej wygrzeje i nie obklei maślanką silnika a wydech nie nałapie wilgoci. A jeśli już chcesz na postoju to jak zostało powiedziane wyprowadź na zewnątrz kable z wtyczką i będziesz miał temat z głowy na zawsze. Ja tak zrobiłem i nie widzę lepszego rozwiązania. |
Cytat:
|
Ale tu działa magia wiedzy z internetu i sposobu jej przekazania , a jak do tego użyjesz paru magicznych/nieznanych określeń to każdy laik to kupi :)
|
Cytat:
Ja bym chętnie nabył taki |
a czy nie można da Afry wsadzić Li-Ion lub LiFe? mam Li-ion i zapomniałem o doładowywaniu aku
|
W nowej juz jest LiFe. Normalny sie nie zmiesci. Dlatego jak padnie, to boli. Bardzo :)
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:05. |