Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   NAT - Warsztat (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=171)
-   -   Światła dzienne CRF1100 AS samoczynnie się wyłączają. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=37851)

Majster 10.01.2021 16:54

Według Hondy dolny wyświetlacz jest odpowiedzialny za ten problem i dlatego wymieniono go na nowy. Chcę wierzyć, że problem został definitywnie rozwiązany. Dowiem się jak będzie cieplej, napiszę co i jak.

Dodano: To raczej nie wina samego czujnika ponieważ przełączenie świateł powoduje zmianę ustawienia z "Auto" na "Dismiss".

44FG 10.01.2021 17:48

Cytat:

Napisał Majster (Post 712840)
To raczej nie wina samego czujnika ponieważ przełączenie świateł powoduje zmianę ustawienia z "Auto" na "Dismiss".

Dokładnie tak. U mnie to samo. A jak Ci się udało to zgłosić? Mam na myśli czy nie próbowali tego problemu 'powtórzyć' i stwierdzli, że 'nie zauważyli takiego zachowania podczas jazdy próbnej'? Bo de facto zdarza się to dość rzadko i tak jak napisałeś w kompletnie przypadkowych momentach.

Majster 10.01.2021 18:44

Kilka razy informowałem dealera o tym problemie. Odpowiedź brzmiała, że trzeba czekać na aktualizację oprogramowania. Przy ostatniej wizycie wyraźnie domagałem się żeby to dopisać do listy wykrytych wad.

Zauważyłem, że gdy problem wystąpił i ręcznie przełączałem ponownie z "Dismiss" na "Auto" to w niedługim czasie znowu się to powtarzało (jeśli nie wyłączałem stacyjki). Także w razie czego dałoby radę to nagrać jakąś kamerką.

44FG 10.01.2021 19:06

Jest dokładnie tak jak piszesz jeśli chodzi o objawy. Zobaczymy. Będę na serwisie po roku teraz w styczniu to spróbuję to zgłosić.

Momo 26.02.2021 13:24

Cytat:

Napisał Momo (Post 719793)
https://r.tapatalk.com/shareLink/top...ink_source=app

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Tu chłopaki sprawdzili ze aktualizacja teoretycznie spowodowała naprawę tego problemu z DRL

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

WojtasA 26.02.2021 17:27

:mad: Niestety dementuję własne spostrzeżenia ze środy :mad: - wczoraj polecieliśmy do Kazimierza i po paru godzinach zorientowałem się, że problem nadal jest, czasem się przełączają OK, ale parę razy zostało na stałe na "dismiss". Postaram załatwić probelm przy przeglądzie, uprzednio nagrywając filmik.

hak71 26.02.2021 21:30

Cytat:

Napisał WojtasA (Post 719981)
:mad: Niestety dementuję własne spostrzeżenia ze środy :mad: - wczoraj polecieliśmy do Kazimierza i po paru godzinach zorientowałem się, że problem nadal jest, czasem się przełączają OK, ale parę razy zostało na stałe na "dismiss". Postaram załatwić probelm przy przeglądzie, uprzednio nagrywając filmik.

WojtasA mam podobny problem z tymi światłami dziennymi .Raz działa a raz nie. U którego dealera kupiłeś Afre ? jeżeli Honda Plaza to może by się razem tam przejechać i pogadać. Jak już wcześniej pisałem byłem i zgłosiłem problem ale panowie twierdzą ze jestem pierwszym klientem który to zgłasza.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Danek77 26.02.2021 23:31

Aktualizacja nic nie zmieniła, nadal włączają się światła. Ta aktualizacja dodała tylko androida.

44FG 27.02.2021 00:21

Cytat:

Napisał hak71 (Post 720030)
WojtasA mam podobny problem z tymi światłami dziennymi .Raz działa a raz nie. U którego dealera kupiłeś Afre ? jeżeli Honda Plaza to może by się razem tam przejechać i pogadać. Jak już wcześniej pisałem byłem i zgłosiłem problem ale panowie twierdzą ze jestem pierwszym klientem który to zgłasza.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Kłamstwo. Ja im to już zgłaszałem. Możemy razem pojechać.

WojtasA 27.02.2021 08:11

Pytałem w HP i MCS - najlepiej nagrać film ilustrujący problem, inaczej trzeba zademonstrować w serwisie. Zaczynam zastanawiać jak zamocować do siebie srajfona aby to nagrać. Nie mam żadnych kamerek i uchwytów .... jakieś pomysły - oprócz taśmy na gada :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:32.