![]() |
Tzn. Trzeba w czasie jazdy go wciskać lub nim kręcić? Jeśli tak, to średnio super. Na pewno tak nie jest, więc trochę większymi literami poproszę.
|
Jak wolno jedziesz to obracasz zakretkę o 1/4 do 1/2 obrotu. Robisz to jak jedziesz wolno, im szybciej jedziesz to więcej oleju rozbryzga na około niż nasmaruje :D
Zakrętka jest spora, jest radełkowana. Bez problemu kręcisz nią w rękawicy. Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Jest od majfrenduf ;) czego oczekujesz Jac?
|
Cytat:
Mi się koncepcja podoba. Co za problem obrócić 1/4 obrotu podczas jazdy... |
Zaden problem. Wszystko jest lepsze od sprayu.
M |
A ja kiedyś na eNCeku miałem Loobman-a.
http://www.loobman.co.uk/ Nic prostszego, tańszego od podróbki od Majfrendów i do tego działającego jeszcze nie wymyślono. Ja polecam. Jak bedą chętni to w opcji "zamawiasz 6 dostajesz 10" jednostkowa cena (z przesyłką z UK) to ciutkę ponad 13 funtów czyli 65zł. |
Ok, już kumam. A to tak co jaki czas trzeba przekręcać to wieczko/nakrętkę?
Pozdrawiam Zimny |
Cytat:
|
W instrukcji jest napisane co 150-350km obrócić wieczkiem o 90 stopni, podczas deszczu o 180. Ja kręce co 80-100km i łańcuch jest nasmarowany a nigdzie nie chlapie. W garażu czasem kapnie na posadzkę, może to dlatego, że nie skracałem przewodu, który jest dosyć długi?
Jak na razie sprawuje się dosyć dobrze. Szukałem prostego urządzenia, bez ingerencji w elektrykę, podciśnienia i to raczej zaspokoi moje potrzeby. Producent określił trwałość urządzenia na 5000km, więc nawet te 70zł na rok to śmieszny wydatek. |
Cytat:
Kolega chyba źle zinterpretował instrukcję;) Trwałość urządzenia jest większa... Olej dolewa się (zależnie od ilości kręcenia) nawet co 5000 km. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:23. |