![]() |
Popieram zakuwanie przyrzadem. Miałem ze znajomym do załozenia 2 łańcuchy to opłaciło sie kupic zakuwarkę i mam na lata spokój a jeszcze komus zakuje to pare groszy sie zwróci tak że same zalety. Profi wymiana w serwisie koszt ok 150 zł. Zakuwarka ok 300.
p.s. ogniwko musi ciężko wchodzić. zakuwarka to przewiduje. |
Cytat:
|
No mam niezakuty, to przecież nie będę nowego kupował :D. Poprzedni kupiłem zakuty i było piku¶ :). Tylko się pytałem czy macie jakie¶ metody, bo na moja logikę to ogniwko na sworznie raczej powinno wej¶ć bez problemów. A tak nie jest. Nie idzie w ogóle... zawiozę do serwisu, niech oni się martwi±:), ile w końcu mog± wzi±ć za zakucie 20zł? :)
|
Cytat:
Ostatnio akurat zakładałem zakuty bo chciałem sprawdzić i przesmarować wahacz. Ale nie zastanawiałbym się co lepsze, jedno i drugie dobre. |
Ja tam mam tez spinkę i nic się nie dzieje z ni± złego.
|
Cytat:
|
ja nie mówię , że się co¶ dzieje złego, ale spinka jest słabsza, szybciej się wyci±ga i potrafi strzelić, a jak nie strzeli to szybciej ci pójd± przy niej tuleje. W kacie mam spinkę, ale to z innych względów po za tym to lekki endurak, a nie ciężka locha :)
faktów ci nie podam bo co ci do ta, że powiem że u znajomego strzeliła, jak znajomego nie znasz ;) |
Spoko, niema co dyskutować, każdy zakłada co lubi :)
|
Chomik, najpierw mnie musisz złapać :D :D
a motyw z wahaczem sam przetrenowałem jaki¶ czas temu i powiem, że jak się nie ma zakuwarki to jest to najszybszy sposób - fakt, że trzeba mieć wprawę aby to szybko zrobić, ale trening czyni mistrza :) |
Jak kupie niezakuty łancuch to podrzucam go do serwisu i proszę o zakucie, a potem wersja ze zci±ganiem wahacza i kontrol± smarowaniem łożysk.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:06. |