Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Rama, zawieszenia, napęd (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Africa niska jak deskorolka (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=35659)

Moryc 26.08.2019 21:46

Cytat:

Napisał raf (Post 648784)
Kolego , może napisz ile masz wzrostu? Druga sprawa, to czy zawieszenie w twojej afryce nie jest już zużyte i przez to niżej stoi. Trzecia to jak wiadomo, żeby podnieść moto można zastosować dłuższe korki wkręcane w lagi i przedłużkę tylnego amora, albo jakieś akcesoryjne zawieszenie np WP z kateema.

Hej - mam 180cm. Długość kości od osi do osi wyszła 12cm. Chętnie podniósłbym o 3-4 cm. Amor z tyłu pewnie zmęczony jest. Ale nie cieknie. Zamierzam oddać do regeneracji, tylko pewnie w kwestii wysokości nic to nie zmieni.

Cytat:

Napisał matjas (Post 648599)
Ciężko dyskutować z tym ze zacząłeś od tylnej strony.
Masz już trzy posty wiec uczyń z tego potencjału użytek.
Pax.

M

Pies. Zdemontuj swoje kości i je zmierz wtedy można coś wyrokować.

Hej. Wyszło 12 cm mierzone od osi do osi. Czy ten element znajdę gdzieś w wersji krótszej? Rozglądałem się i znalazłem tylko jakieś cudo ale chyba do CRF za duże pieniądze:)

dawid8210 26.08.2019 22:05

Kiwaczke masz fabryke. A sprężyna na amorze skręcona na maxa?

Mallory 26.08.2019 22:10

A zdjęcie jakieś masz motocykla?
Spotkałem kiedyś taką jamnikowatą AT... wydech miała nisko ... dziwna była.

Moryc 26.08.2019 22:56

Cytat:

Napisał dawid8210 (Post 648796)
Kiwaczke masz fabryke. A sprężyna na amorze skręcona na maxa?

Sprężyna skręcona na jakieś 85%. Skoro kiwaczka fabryka, to może regeneracja amora i sprężyny poprawią sytuację. Dziękuję za pomoc.

fassi 27.08.2019 07:16

Ktoś włazi na czyjś teren i nie wita sie i mu każą to zrobić. Toż to konserwatyzm, mowa nienawisci, brak tolerancji i nie bałbym się użyć magicznego słowa f.....yzm. Jak to tak można od kogoś wymagać przywitania się? A gdzie tolerancja dla jego wolnej woli? Forumie i użytkownicy wstyd!!! Gdzie jest admin????

Nawet jakby nasrał na wycieraczkę i poprosił o papier to trzeba mu go dac, bo nie znasz jego historii i dzieciństwa i nie możecie tego oceniac !!!!

Morycu szanowny, w imieniu kolegów którzy Cię tak homofobiczne potraktowali , przepraszam i sypie głowę tęczowym popiołem jednocześnie puszczając fiołkowego cichego bąka ....

CzarnyEZG 27.08.2019 07:24

Jak rozkminiałem regenerację mojego zawieszenia, to uzyskałem potwierdzoną informację, że w 07 (i dalej) po pewnym czasie lubiły siadać sprężyny tylnego zawieszenia.
Może to jest przyczyną, że Twoja nisko stoi?

Jeżeli nie wiesz czy amor był niedawno robiony, to wyślij całość do PKSa, on pomierzy napięcie sprężyny i zrobi regenerację amora (a jak będzie trzeba to sprężynę wymieni)

Zanim zaczniesz podnosić moto, najpierw warto doprowadzić zawias do seryjnej wysokości i wtedy pomyśleć czy potrza wyże.

Moryc 27.08.2019 13:04

Cytat:

Napisał fassi (Post 648817)
Ktoś włazi na czyjś teren i nie wita sie i mu każą to zrobić. Toż to konserwatyzm, mowa nienawisci, brak tolerancji i nie bałbym się użyć magicznego słowa f.....yzm. Jak to tak można od kogoś wymagać przywitania się? A gdzie tolerancja dla jego wolnej woli? Forumie i użytkownicy wstyd!!! Gdzie jest admin????

Nawet jakby nasrał na wycieraczkę i poprosił o papier to trzeba mu go dac, bo nie znasz jego historii i dzieciństwa i nie możecie tego oceniac !!!!

Morycu szanowny, w imieniu kolegów którzy Cię tak homofobiczne potraktowali , przepraszam i sypie głowę tęczowym popiołem jednocześnie puszczając fiołkowego cichego bąka ....

Kolego fassi - możesz być urażony, bo jakiś kretyn przyszedł i nie postąpił, jak Ty kiedyś - bardzo Cię przepraszam. Możesz być urażony, szczególnie kiedy od wieków grzejesz w korpo stołek, i modlisz sie o dwa tygodnie urlopu. Ale proszę nie traktuj forum jak wycieraczki, a a zaglądającego tu po poradę gościa, jak potencjalnego żula, który przyszedł Ci nasrać na ten skrawek Twojej wolności, i któremu papier trzeba dać, bo, a nuż z domu dziecka i może chcieć dać w ryj:).

Cytat:

Napisał CzarnyEZG (Post 648820)
Jak rozkminiałem regenerację mojego zawieszenia, to uzyskałem potwierdzoną informację, że w 07 (i dalej) po pewnym czasie lubiły siadać sprężyny tylnego zawieszenia.
Może to jest przyczyną, że Twoja nisko stoi?

Jeżeli nie wiesz czy amor był niedawno robiony, to wyślij całość do PKSa, on pomierzy napięcie sprężyny i zrobi regenerację amora (a jak będzie trzeba to sprężynę wymieni)

Zanim zaczniesz podnosić moto, najpierw warto doprowadzić zawias do seryjnej wysokości i wtedy pomyśleć czy potrza wyże.

PKS to najlepszy kierunek. Wyślę do niego. Dzięki

fassi 27.08.2019 14:17

1 Załącznik(ów)
Kolego Moryc,

To że byłem w powitali to nie regulamin ale zwykła przyzwoitosc ludzką. Po prostu rażą mnie ludzie którzy nie znają słowa dziękuję, proszę , witam, dzień dobry itd.

Mogłeś od razu w pierwszym poście napisać : nie chce z wami mieć nic wspólnego tylko gadajcie dlaczego Afra jest taka niska. Szybko, bo mi się przecież należy kmioty....

Skąd wiesz że pracuje w korpo???
Załącznik 90093

CzarnyEZG 27.08.2019 14:58

Fazik, jeżeli to Twoje biurko w korpo, to masz na nim najbardziej zajebistą ostrzałkę do ołówków jaką widziałem.

chemik 27.08.2019 14:58

Cytat:

Napisał robertG7 (Post 648542)
Dzień dobry, jestem Moryc itd itp w powitalni, a później pytania na forum

Cytat:

Napisał PietiaBBI (Post 648596)
Umowne zasady są takie a nie inne. Wypadało by odwiedzić powitalnie i "."

Cytat:

Napisał tyran (Post 648597)
No to nie licz na odpowiedź.
Zwyczajem na FAT jest przywitanie się pierwszym postem.

Upsss! A ja się też nigdy nie przywitałem. I co teraz? ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:10.