![]() |
Aha, no i jeszcze jeden detal. Piszesz ze chcialbys zeby spiwory byly spinane, czyli zdecydowanie nie mumia. Cumulus ma taka nowinke - nazywa sie o ile pamietam Rect, moze byc uzywany jako prostokatny spiwor, albo koldra dla dwoch osob. Komfort jest w podanym przez Ciebie zakresie. Nie pisza czy da sie spiac dwa ze soba, raczej nie bo nie ma opcji z zamkiem z prawej strony.
|
Dla kobiety trzeba kupić trochę cieplejszy bo mimo ze z reguły mają wiecej cialka tu i ówdzie to inne są odczucia.
Też zmienilem na puchowy. Na lato styka 300 g puchu dla faceta Jako ze lubię kupowac na ebay.de to udalo sie kupić za polowe ceny nowke dobrej firmy |
Od siebie mogę polecić śpiwory marki Snugpak. Jak się kiedyś bawiłem "we wojsko", to zarówno mnie, jak i towarzyszom doskonale się sprawdzały w trudnych warunkach użytkowania. Mam na myśli modele militarne (z cywilnymi nie miałem do czynienia). Mocne, trwałe, ciepłe i lekkie, można nawet spać w buciorach, bo są wzmocnienia. Jedną sztukę użytkuję już 7 rok i nie zamieniłbym na nic innego.
|
Doradcom od śpiworów syntetycznych sugerowałbym przeczytanie pierwszego posta w tym temacie, a nie wymyślanie na siłę rozwiązań autorowi wątku. :spac:
|
Cytat:
|
Masz rację a moze i nie
Kilkakrotnie pytalem konkretnie na forum na konkretny temat I 95 % odpowiedzi na ten temat nie dotyczylo tego tematu :( :haha2: Może przy okazji ktoś skorzystał. Ja nie |
Po przerobieniu kilu śpiworów mój #1 to Cumulus Panyam 600, biorę go na moto i do plecaka. Dla mnie syntetyki się nie sprawdziły, tego Cumulusa polecam.
|
Ja już jak każdy tutaj przerobiłem kilka śpiworów i za ostatnim razem przyzydzilem i zamiast kupić chiński puch z aliekspresa kupiłem syntetycznego fjord nansen troms ulegając jak dziecko magii słowa pisanego.
Po doświadczeniach bardzo dobrych z dwiema puchowkami z Decathlonu kolejny śpiwór będzie już puchowy. 400g zda się optymalne i nawet jeśli to będzie chiński śpiwór to będzie dobrze. Oni potrafią zrobić dobrze i tanio. Btw właśnie leci do mnie z Chin wędka i kołowrotek castingowy... ciekaw jestem jak cholera. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:00. |