![]() |
Cytat:
|
Wieczór
Rzeźba najlepsza. Kupuje jakieś dedykowane klamki do posiadanych pomp (z tych po 15 zet/szt). Obcinam kulki, obcinam "długości" (preferuje klamki tzw jenopalcowe), spawam kulki i obrabiam tak by nie kolidowaly z palcem środkowym. No i mam idealnie dopasowane, pięknie nie anodowane. Pozdr rr |
Cytat:
Oczywiście jak ktoś lubi to może rzeźbić na tych oryginalnych, które są w motocyklu. |
Ja mam u siebie poobcinane oryginały "na dwa palce".
Nie uważam tego za rzeźbę tylko dopasowanie do moich potrzeb ;) Pozostałem też przy oryginalnych "hand listkach" :) |
Wie ktoś które klamki (niełamane), krótkie będą pasować do Suzuki dr 650 se z Alliexpress?
|
Ja bym nie szedł tą drogą.Klamki z Alli w 9 przypadkach na 10 są niedokładnie spasowane i moto źle wysprzęgla co skutkuje wiadomym. Klamka sprzęgła do DR pasuje tylko do DR od DRZ jest już inna. Jak już szukać krótkich to lepiej skrócić oryginał.
|
Cytat:
|
Miałem w KTM, KLR, BMW. Znajomi też mają... Wszystko zawsze pasowało idealnie. Warunkiem było kupienie pod właściwy model motocykla. Chińczycy często mieszają w tytule aukcji i trzeba czytać opis albo pisać im wprost model i rocznik.
Ja zawsze byłem zadowolony. Zgadzam się, że trzeba sprawdzić wysprzęglenie, bo można sobie kuku zrobić. |
Może ktoś podesłać linka do mojej SE? Na Alli widzę przeważnie do DRZ400, a do mojej bieda.
|
Cytat:
Załóż osobny wątek o klamkach do tego motocykla, a prawdopodobieństwo, że dostaniesz dobrą odpowiedź drastycznie wzrośnie. ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:28. |