![]() |
Mnie przeraża ta rurka na wahaczu. Przecież ja to zaraz urwę. Dzisiaj sprawdzę czy jest miejsce na montaż dyszy nad przednią zębatką. Jak nie to zostaję przy spraju.
|
1 Załącznik(ów)
Można też budżetowo acz nie mniej efektywnie.
Zbiorniczek po płynie hamulcowym, wężyk, pompka od kosy spalinowej, wężyk, dysza na zębatkę. Koszt 2 (dwa) euro. PS nie ja wymyśliłem ten patent. |
Cytat:
poza tym spokojnie powinna wytrzymać życie łańcucha - około 30tkm bez lipy powinieneś zrobić. oczywiście na rurce metalowej a nie na plastiku od scotta. nad przednią nie dawaj - za szybko się kręci i zrzuca większość oleju pod deklem = syf w misce pod silnikiem i krople na postoju. naprawdę siedziałem w tym swego czasu po uszy zawodowo i wiem co piszę. m |
Pokazałbym palcem, kto miał przygotować motooilera do motocykla mojej żony, ale bym Matjasowi palec w oko wsadził i byłby później conajmniej niesymetryczy :p
|
Cytat:
Byłem patrzyć i eureka, wahacz daje możliwość poprowadzenia rurki w jego środku. Wężyk wejdzie przy osi a wyjdzie dokładnie obok zębatki. Punkt dla Hondy. |
w poprzednim moto miałem podciśnieniowgo scotta(ciągle za..bana felga ) , teraz ma cobre i jak dla mnie cobra o niebo lepsza , na alli jest "podróbka" cobry i w tej kasie chyba nie ma nic lepszego .
https://pl.aliexpress.com/item/Dla-S...f716cdfb7d68-1 |
Podciśnieniowgo scotta się reguluje.
Na początku też miałem uwalony olejem cały tył. :D Przykręciłam na minimum i w dłuższej trasie wyregulowałem. |
Cytat:
|
mam kobrre (oryginalna), działa super....
ważne jest tylko, by pamietac o tym, ze smarować należy tylko przy bardzo niskiej predkosci, inaczej wszystko się rozbryzga po prostu.... |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:24. |