![]() |
Ja widzę a raz nawet poczułem. Chemiku popatrz na Zety co się montuje do półek a nie do kiery. Mam w małej CRF i są super.
|
Cytat:
Taka moja prywatna teoria. |
..... czyli wybierasz połamane nadgarstki ;)
W sumie to mało się słyszy/czyta o uszkodzonych pompach. Lokalizacja raczej utrudnia zniszczenie. |
Cytat:
|
Ja też, ale już parę razy przeleciałem nad szybą.
Raz na Słowacji wyprostowałem zakręt i afra została w rowie, a ja sprawdzałem w polu jak plony rosną. Na szczęście miałem plastikowe handbary i tylko noga złamana ;). Raz w BiH niezauważyłem braku klapy w studzience i zobaczyłem, że nademną leci żonka, a ja za nią. Tym razem poza siniakami to bez strat. Na piaszczystej części Sahary piękny fikoł z telemarkiem. Jak widzisz nie trzeba Dakaru, a nawet prędkości (raz złamałem nogę przy 10 km/h). Kwestia szczęścia lub pecha. ;) |
Słyszę o tych słynnych złamanych nadgarstkach przez handbary, odkąd pierwszy raz zobaczyłem takie z rdzeniem, ale jeszcze nie spotkałem nikogo, kto by znał kogoś osobiście, kto złamałby w ten sposób ręce...
Co do pełnych bez rdzenia, to markowe= acerbisy albo oryginały z ktm 950/990 są praktycznie niezniszczalne wiem bo miałem jedne i drugie, jednak przy glebach często przekręcają się na kierownicy i odsłaniają klamkę, bo nie są tak mocno przymocowane jak ameliniowe. ps. wracająć do połamanych rąk, to pełne plastiki równie skutecznie Ci je połamią, co takie z rdzeniem, bo wcześniej poddadzą się kości niż ten plastik. |
Cytat:
Ja znam osobiście. Siebie. Ale nie wiem czy się liczy bo połamałam kości śródręcza. :P Teraz mam listki i jak lecę przez kierę to bez obaw o łapki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Cytat:
Ryśku, wychodzi na to, że urazowy jesteś. Ja mam pełne handbary, które też zaliczyły pełno gleb i ratowały to co na kierownicy powieszone. Tak chcę mieć i już. Zasadność takiego wyposażenia nie jest tematem tego wątku. |
Cytat:
|
Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=FTD8EqjN01Y W zasadzie to chyba tylko Yamaha ma listki. Tu można prześledzić każdego kierowcę z tegorocznego Dakaru wraz z motocyklem: https://www.dakar.com/en/competitors# Jak komuś się chce bawić to ma zajęcie na wieczór. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:34. |