![]() |
Cytat:
Mam taki właśnie problem z woltomierzem innego producenta i zastanawiam się czy sie nie przesiąść na equusa |
Nic z tych rzeczy, Amperomierz Equus =-50A tak sie zachowywal. Voltomierz jest super.
Nie wiem czy ma znaczenie miejsce wlutowania - ja mam wszystkie odbiorniki wlutowane w kable wchodziace do skrzynki bezpiecznikow pod boczkiek prawym. Po kluczyku oczywiscie. |
Cytat:
|
Cytat:
Mogę zrobić zdjęcia i jutro wieczorem je podpiąć do posta |
jak działa bez problemów to pewnie że wklej te zdjęcia... a wracając do dylematów R2D2 myślę, że na przednim kole będzie najlepiej i sztywno ustawić średnice koła, czy promien, czy obwód.. nie ma potrzeby byc tak dokładnym, żeby rodzaj i stan opon uwzględniać - na legalizacje do instytutu miar i jakości toto nie pójdzie :-D
Szerokości ! |
Cytat:
Cytat:
Pozatym ustrojstwo będzie pasiło wtedy tym co maja np. 19" z przodu, albo się uprą żeby brać sygnał z tylnego koła albo z jeszcze czego innego ;) Jeśli to nie problem, to lepiej mieć to nastawne. Zdrowia! :hello: |
Zostaniemy przy definiowaniu obwodu kola w milimetrach.
Mam tylko pytanie do osob uzywajacych podobnych licznikow : JAk reaguje licznik po ruszemiu z miejsca i przyspieszamiu ? chodzi mi o to ze ilosc impulsow w czasie bedzie mala w porownaniu do oryginalnego rozwiazania gdzie jest kilka impulsow na obrot kola. Bedzie to dosc znacznie rzutowac na uaktualnianie wskazan tzn. podobnie jak w licznikach rowerowych , ten sam efekt bedzie widoczny przy przyspieszaniu jak i naglym zmiejszaniu predkosci. Im wieksza ilosc impulsow na sekunde tym lepiej , tzn. wskazania sa bardziej plynne , dlatego myslalem o walku zdawczym. Jak zaczne prace to zaloze nowy watek o nowym tripie. Pozdrawiam |
Cytat:
Ale jak ktoś będzie chciał to zawsze można dać 2 magnesy lub więcej i wprowadzić odpowiednio mniejszy obwód koła :cool: Zdruf! :hello: |
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Napisał Chomik
"Tylko cena chora jakaś 300-400 euro w zależności od wersji... już wole Vapora...." __________________ Nie musisz. Kilka postów wyżej jest Det 100 za 100 euro. http://www.det-motorrad.de/shop6/index.html Funkcje te same co Imo a 300 euro tańszy. Pozatym Imo Touratecha to gniot. Kilku moim znajomym wraz ze mną szwankują. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:57. |