![]() |
Cytat:
Mnie drugi dzień wymieniają czujnik ABS,ale ponoć trzeba pół motocykla do tego rozebrać |
Do zaworów trzeba pół moto rozebrać i spuścić płyn z układu chłodzenia. Roboty na cały dzień w zasadzie.
|
Cytat:
W Trójmieście jest jedno ASO z terminami za miesiąc. Poprzednie przeglądy robiłem kwiecień lub listopad, więc były mniejsze kolejki. Zobaczę jak mi się skleją wyjazdy. Wolę oddać do innego serwisu niż przeciągnąć o kilka tyś przebieg. |
Tychów - nie polecam. Naciagaja i to mocno. Robiłem przegląd po 1000 i 12k km. Po 1k km nie dokręcili śrub kontrujących na naciąg łańcucha oraz śrub mocujących tylne koło . Chyba chcieli mi pomóc zobaczyć światełko w tunelu :) .A po 12 wymienili filtr oleju - którego nie ma potrzeby wymieniać - dopiero po 24k km. Nawet nie wiedzieli co jest w zakresie prac serwisowych po 12k km !! musiałem im pokazać DTR-kę . Nie zapłaciłem im za filtr.
|
Cytat:
|
Tez uważam, ze olej z filtrem. Warto tez zmieniać filtry powietrza co 12000,bo 24 za dużo wydaje mi się. Z tym niedokręcaniem sruby kontrujacych śrubę naciągu to jakiś trend
|
Tommi , tutaj nie chodzi o kwestie finansowe . Koszt filtr to chyba .. 54 pln. Tanio . Ale o podejście do klienta i zaufanie. Skoro nic nie mówiąc robią rzeczy , których nie powinni to śmiem twierdzić , że sprawa może iść również w drugą stronę ... i nie robią tego co powinni Tobie , zgodnie z DTRką zrobić. Za to płacisz . Naciąłem się na nich już 2 razy i będę szukał kogoś innego . Koło Gliwic jest podobno dobry mechanik .
|
Cytat:
Nie tylko Ty masz złe relacje z tym serwisem . Też będę omijał ich szerokim łukiem :) |
Takie ''złe'' serwisy jak ten w Tychach należy na forach jak najbardziej nagłaśniać . Może w końcu ktoś od nich będzie czytał opinie i zechce coś poprawić w działalności serwisowej. Oczywiście jak zaczną tracić klientów. Szkoda tylko , że na Śląsku jesteśmy zdani tylko na nich. Brak Hondowskiej konkurencji.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:46. |