![]() |
Dzieju gdzie takie harce? Musze to zrobić na moim WP50 - nowej lagi nie kupię bo nie ma.
|
co innego popychacz tłoczyska a co innego laga... pomyśl o koszcie takiej zabawy.
chrom się poza tym nakłada techniczny i szlifuje na wymiar :D :D :D tak tylko co do szczegółów. Misza - chrom techniczny nałożą Ci na Krakowskiej. Przynajmniej parę lat temu to robili. Kto jednak to potem poszlifuje na wymiar to nie wiem. Na pewno znajdziesz wykonawcę - z tym obecnie problemu nie będzie. Będzie problem jak usłyszysz cenę - ja po latach chciałem tylko odnawiać powłoki na mojej WSK i z OGROMNYM zdziwieniem stwierdziłem, ze skończyły się czasy fuszek, tajnych układów i znajomości - sama tylko kierownica to w dobrym zakładzie /a tylko tak ma to sens/ około 500-600PLN. Gdzie jeszcze reszta... m |
Znam jeszcze metodę partyzancką a mianowicie zalutowanie cyną rysy i wypolerowanie ( patent z dawnych czasów kiedyś ojciec mi wspominał) raz próbowałem i z powodzeniem.
|
Cytat:
|
Z powodzeniem zalewałem i szlifowałem/polerowałem rysy w siłownikach hydraulicznych tzw. metalem w płynie. Można kupić w markecie.
Jeszcze lepszy jest Chester molecular. Nie pamiętam nazwy specyfiku ale tego właśnie producenta. |
Mieszkam w Krakowie, motocykl mam w rodzinnym (70km dalej), stąd brak zdjęć ;) pewnie nic nie będzie widać, bo ryski ledwo wyczuwalne pod paznokciem, pod światło też trzeba się doglądać.
|
Laga wypolerowana- niestety na zdjęciach nic nie widać. Mogę poglądowo wrzucić jak ktoś będzie zainteresowany.
Przeszlifowaliśmy papierami: 800, 1500, 2000 i 2500, później poler pastą zieloną i białą. Jedna ryska była na tyle głęboka, że nadal ją delikatnie widać, ale nie chcieliśmy już tak mocno zeszlifowywać całości. Dam znać po testach jakie efekty. ;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:24. |