![]() |
Krutyń to porażka, w weekend to jest autostrada. W tym roku jakoś w maju płynąłem Rospuda z Raczek to było o niebo lepiej. Nie wiem jak wygląda to w okresie wakacyjnym, myślę że jest mniej ludzi niż na Krutyni.
Potwierdzam słowa Gośki, knajpa i żarcie super :) |
Litewskie żarcie będziesz miał w Puńsku i Sejnach przy konsulacie litewskim.
W Krasnogrudzie dworek po Miłoszu. Nie daleko Wilno, Druskiewniki. Generalnie fajne czyste jezioro, cisza, spokój, a psy szczekają dup... Najwspanialsze dróżki na rower jakie znam. A i to w okolicy http://suwalkiblues.com/pl/. |
Będąc na spływie na Krutyni w pięknych okolicznościach zrobiłem biwak. Od godziny 16 do wieczora przepłynęło około 300 kajaków. Z łowienia ryb były nici.
|
Cytat:
Jak ktoś ma JAKIEKOLWIEK wymagania dotyczące estetyki okolicy podczas takiego spływu to niech je spakuje głęboko w wodoszczelny worek. Do tego umówmy się - mało, który polski coolturysta wie, że butelka czy puszka, w której nie ma już piwa jest lżejsza niż pełna i na spoko można ją zabrać ze sobą... :mur: Kajaki jak najbardziej ale na Boga nie tam i nie wtedy :D |
Rzeczki Marycha i Szeszupa też są w tamtych okolicach ;)
|
Dzięki wielkie za podpowiedzi. Na pewno skorzystamy z części.:bow:
|
Z dzieciakami można w stronę j Wigry. Wiguersku park narodowy. I na klasztor,muzeum, i kolejka z Płociczno. Polecam smażona sielawe w miejscowości Bryzgiel - restauracja Wigraszek.
|
Jak Suwałki, to jeszcze obowiązkowa knajpa Pod Jelonkiem w Jeleniewie z wieloma lokalnymi specjałami: http://www.podjelonkiem.pl, najlepiej po drodze na mosty w Stańczykach (lub z powrotem) :) Polecam także w Augustowie rejs w Rospudę, jak przyroda może niespecjalnie mnie zachwyca, tak to było naprawdę ciekawe i przyjemne dla oka ;)
|
Przypomniało mi się też, że w Augustowie i Szelmencie masz wyciągi nart wodnych. Warto się spróbować.
|
Sielawa wędzona?
Świetnie, właśnie niedawno słyszałem opowieści o tej niedużej a jakże pysznej rybce. Dzięki koledzy. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:10. |