![]() |
Wolę już palić niż w koła pompować CO2 ;)
|
ja sie zawiodłem tą opona prawdę mówiąc, na asfalt się nie nadaje kompletnie
nawet po starciu. Zresztą jak się zrobi na płasko to w terenie też do kitu. Jedynie co się sprawowała dobrze to w błocie i kamienistym, sypkim podłożu. Więcej jej nie kupię chociaż tania, jedyna jej zaleta chyba. |
Gregu jak nie sprawdzisz to nie mów bo a nóż będziesz szybszy :)
|
Ja też nyślałem że Wątkotfurca kombinuje cos z dwytlenkiem węgla w oponach i dopuero po kilkukrotnym przeczytaniu wpisu założyłem że chyba jednak chodzi mu o typ opon 😀
|
Nie ma to jak na szybko pisać swoimi skrótami myślowymi :)
|
C02 to opona crossowa i nadaje sie glownie to orania w blocie. Asfalty dla niej to zlo koniecznie. Tak ze nie ma co marudzic.
Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
ja jeżdżę na tej oponie, druga dobijam.I oczywiście jak ktoś mówi, że jak sie zetrze to bedzie lepiej, tak bedzie ale na asfalcie. Bo się zrobi kwadratowa. Ale w terenie będzie gorzej. Kupić ją po to żeby czekać aż się zetrze to jest bez sensu, lepiej kupic inną. Jak moja się zrobiła kwadratowa to ją wywaliłem i wstawiłem nową. W terenie jest zajebista, za tą cenę naprawdę spoko. Na asfalcie oczywiście katastrofa. Wczoraj wracałem z Rajdu Baba Jaga i padało to naprawdę jechało się nie za fajnie. Przyczepność zerowa.
|
Cytat:
Ja latam na C02 z wiatrem 3.00! Tak orze w terenie że NAT rucham wszystkie ambitne 2T..:p Jedna zasada! Max grube dętki, dmuchasz na maxa 3-4.00 i ogień w teren..:p |
Demonizujecie :)
Rozsądnie używana, w mojej ocenie, jest najlepszą oponą do afryki, używanej nie do końca zgodnie z przeznaczeniem. Nie przekraczać 110 kmh, nie odkręcać na maxa na mokrym (chyba, że się umi, albo nie umie, ale lubi zamiatać tyłem) i będzie dobrze. :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:49. |