Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Silnik, sprzęgło, skrzynia (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Zdławiona 07emka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=3211)

samul 05.05.2009 19:22

Cytat:

Napisał giziu (Post 56396)
Oczywiście że to możliwe, moja też była zdławiona ale niemiec pojechał do serwisu i mu od dławili. W gaźnikach są zamontowane jakieś blaszki i trzeba je wyciągnąć, ot cała filozofia tyle tylko że nie mam pojęcia gdzie ona się znajdują.

Sie znajduja w tzw. kroccach, czyli niestety pomiedzy gaznikami a garami. Czyli trzeba sciagnac gazniki, co nie jest takie trywialne. Latwo cos przy tym urwac albo ulamac (np. plastikowe "cosie" od ssania - wiem, bo ulamalem :haha2:) Przy zakladaniu gaznikow jest taki moment, kiedy wydaje sie, ze juz nigdy sie nie uda :lol8:

JuIo 06.05.2009 19:14

Cytat:

Napisał matjas (Post 56415)
sciągasz krociec, wycinasz to badziewie i po robocie.
matjas

A nie można by zmienić króćce na nówencje bo po co je kroić, zostały mi jakieś po trampku będą pasowały?

Franz 07.05.2009 10:04

Zapewne z trampka mają mniejszy przekrój
Trampek ma 600 ccm ,afryka 750 ccm ( czyli również zwężka )
To tak jakbyś startował z jednym płucem w maratonie :)

samul 07.05.2009 11:29

Ciezko powiedziec. Musialbys wziac w reke i pomierzyc. One sa takiego pop... ksztaltu, ze jak nie beda idealne, to nie zalozysz :(

Takie nieoddlawione i tak nikomu do niczego. Moze, zeby zarajestrowac Afri jako 25kW?

Poza tym nie "kroic" kroccow tylko rozfrezowywac wnetrze. Zewnetrzna srednica jast +/- stala, tylko wewnatrz sie zweza. Trick polega na wyrownaniu tak, zeby przekroj wewnetrzy byl tez +/- staly.

Pytanie do znawcow: prawda, czy nieprawda?

1. Oddlawienie zmienia objetosc mieszanki, ktora moze byc zassana jednorazowo do cylindra (w jednostce czasu przez wiekszy przekroj przeleci wiecej mieszanki)

2. w/w spowoduje zubozenie mieszanki (powietrze jest zasysane wolno, a paliwo dozowane) wiec trzeba przeregulowac gazniki

3. dobrze jest przy tym zmienic swiece na te "goretsze" dostepne do Afri albo wrecz na "irydowe"

To juz nie jest pytanie: trzeba zalozyc nowy czysty filtr powietrza, chyba ze dopiero co sie zmienialo! Moj _wygladal_ zupelnie OK, a zapchany byl jak worek w odkurzaczu jakims drobnym pylem :(

bartol 07.05.2009 13:50

Cytat:

Napisał samul (Post 56850)
Ciezko powiedziec. Musialbys wziac w reke i pomierzyc. One sa takiego pop... ksztaltu, ze jak nie beda idealne, to nie zalozysz :(

Takie nieoddlawione i tak nikomu do niczego. Moze, zeby zarajestrowac Afri jako 25kW?

Poza tym nie "kroic" kroccow tylko rozfrezowywac wnetrze. Zewnetrzna srednica jast +/- stala, tylko wewnatrz sie zweza. Trick polega na wyrownaniu tak, zeby przekroj wewnetrzy byl tez +/- staly.

Pytanie do znawcow: prawda, czy nieprawda?

1. Oddlawienie zmienia objetosc mieszanki, ktora moze byc zassana jednorazowo do cylindra (w jednostce czasu przez wiekszy przekroj przeleci wiecej mieszanki)

2. w/w spowoduje zubozenie mieszanki (powietrze jest zasysane wolno, a paliwo dozowane) wiec trzeba przeregulowac gazniki

może daltego np. w RD04 (nie wiem jak jest w RD07) trzeba jeszcze wymienić dwie dysze w gaźnikach- przedniego cylindra i wolnych obrotów.

I chyba lepiej sobie zakupić za ok 50 zeta nowe króćce (z wersji niezdławionej) a nie bawic sie w jakieś wycinanki

zdrowia

JuIo 14.05.2009 22:47

Jeszcze mam jedno pytanko. Wklepałem swój Vin i wyskoczyło mi że mam zdławiony silnik, ale poprzedni właściciel nic mi o tym nie mówił i ja sam mam wrażenie że ma to 60kucy czy tak też jest u was? czy ja mam faktycznie zdławiony a może był a już nie jest i poprzedniemu właścicielowi umkną ten fakt?. ( jeśli ona jest zdławiona, to jak ją oddławię to przeca będzie rakietu!)

konrad1f 14.05.2009 23:52

ja w papierach także mam że dławka
ale dławką raczej nie jest:p

rambo 21.05.2009 11:09

Cytat:

Napisał wieczny (Post 56574)
Coś tamta hamownia była zbyt optymistyczna ;). Pokazała 89KM na sprzęgle... Bandita 600 :). Jaki masz Vmax?

oj, to 53 konie jak optymistycznie wyszło to... :confused:

98 koni wyszło z gs800 bmw :drif:

wieczny 21.05.2009 12:32

Nie wiem, nie było mnie, głosu zabierać w sumie nie powinienem. Dla mnie trochę dziwne :).

Rambo 666 posty sataaaaan!!!!

ramires 25.05.2009 13:58

Cytat:

Napisał rambo (Post 58905)
oj, to 53 konie jak optymistycznie wyszło to... :confused:

98 koni wyszło z gs800 bmw :drif:

ten co przed Tobą był to ST był a nie GS

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:10.