![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zapewne z trampka mają mniejszy przekrój
Trampek ma 600 ccm ,afryka 750 ccm ( czyli również zwężka ) To tak jakbyś startował z jednym płucem w maratonie :) |
Ciezko powiedziec. Musialbys wziac w reke i pomierzyc. One sa takiego pop... ksztaltu, ze jak nie beda idealne, to nie zalozysz :(
Takie nieoddlawione i tak nikomu do niczego. Moze, zeby zarajestrowac Afri jako 25kW? Poza tym nie "kroic" kroccow tylko rozfrezowywac wnetrze. Zewnetrzna srednica jast +/- stala, tylko wewnatrz sie zweza. Trick polega na wyrownaniu tak, zeby przekroj wewnetrzy byl tez +/- staly. Pytanie do znawcow: prawda, czy nieprawda? 1. Oddlawienie zmienia objetosc mieszanki, ktora moze byc zassana jednorazowo do cylindra (w jednostce czasu przez wiekszy przekroj przeleci wiecej mieszanki) 2. w/w spowoduje zubozenie mieszanki (powietrze jest zasysane wolno, a paliwo dozowane) wiec trzeba przeregulowac gazniki 3. dobrze jest przy tym zmienic swiece na te "goretsze" dostepne do Afri albo wrecz na "irydowe" To juz nie jest pytanie: trzeba zalozyc nowy czysty filtr powietrza, chyba ze dopiero co sie zmienialo! Moj _wygladal_ zupelnie OK, a zapchany byl jak worek w odkurzaczu jakims drobnym pylem :( |
Cytat:
I chyba lepiej sobie zakupić za ok 50 zeta nowe króćce (z wersji niezdławionej) a nie bawic sie w jakieś wycinanki zdrowia |
Jeszcze mam jedno pytanko. Wklepałem swój Vin i wyskoczyło mi że mam zdławiony silnik, ale poprzedni właściciel nic mi o tym nie mówił i ja sam mam wrażenie że ma to 60kucy czy tak też jest u was? czy ja mam faktycznie zdławiony a może był a już nie jest i poprzedniemu właścicielowi umkną ten fakt?. ( jeśli ona jest zdławiona, to jak ją oddławię to przeca będzie rakietu!)
|
ja w papierach także mam że dławka
ale dławką raczej nie jest:p |
Cytat:
98 koni wyszło z gs800 bmw :drif: |
Nie wiem, nie było mnie, głosu zabierać w sumie nie powinienem. Dla mnie trochę dziwne :).
Rambo 666 posty sataaaaan!!!! |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 19:10. |