Piszesz o Redverz Atacama czy o firmie o której wspomniał Emek? Redverz to w mojej ocenie rozwiązanie niszowe, firma która dopiero walczy o uznanie i moim zdaniem ma na to silne argumenty. Z kolei Hilleberg to klasa sama w sobie. Ciężko znaleźć coś o takiej jakości wykonania i materiałów. Konstrukcyjnie ich produkty są dobrze przemyślane, a mi kojarzą się z bardzo wytrzymałym namiotami na ciężkie, zimowe warunki. Chociaż robią też bardziej codzienne produkty, jak chociażby to co ma Emek.
Cytat:
Napisał killjoy
(Post 568909)
Namiot z "garażem" to chyba głównie dla zlotowców z motocyklami na wysoki połysk (...)
Mając taki motocykl chciałbyś go na zlocie chować? ;) Żaden balast, ot coś jak średnia rolka na tył po spakowaniu. Co kto lubi.
dzinks
03.02.2018 13:57
O tym co Emek pisał. Koszt ok 4500 PLN za dwójkę.
Po prostu nie znałem takich zakresów cenowych za namiot ;-)
Neo
03.02.2018 14:12
Cytat:
Napisał dzinks
(Post 569068)
O tym co Emek pisał. Koszt ok 4500 PLN za dwójkę.
Po prostu nie znałem takich zakresów cenowych za namiot ;-)
Wychodzą różnice w sile nabywczej między krajami ;)
Ale z Hillebergiem nie bałbym się jechać w ciężkie warunki (ryzyko silnych opadów śniegu czy deszczu w połączeniu z silnym wiatrem) na dłużej. O ile pewnie spora ilość namiotów wytrzymać może okazyjnie takie sytuacje, to już bałbym się regularnie poddawać je takim warunkom.
Bywały lata, że siedziałem tygodniami w namiotach w górach, teraz to już (niestety) minęło ale sentyment do dobrej jakości domku na wyjazdy zostaje. A nuż znów trafi się wypad jakiś zimą czy jesienią? Kto wie...
Dwa filmy które nie mają może od razu zachęcić do zakupów szczególnie wytrzymałych namiotów ale może warto wiedzieć, że w razie czego są takie rozwiązania: