![]() |
A co w tej chwili się pokićkało z możliwością jazdy przez Turcję? Telewizji nie mam, gazet nie czytam :D Poza tym tam kłamią :D Jak pogóglałem, to na szybko "G" się dowiedziałem. Jakieś tam strzelanki przy granicy z Syrią, ale to daleko od trasy tranzytowej :confused: W przyszłym roku chciałbym powtórzyć trip sprzed dwóch lat, bom się w pogodę wtedy nie wstrzelił. Wtedy problemów nie do przejścia nie było. Jedyne wynikłe problemy to system komputerowy pograniczników tureckich. gdy rzuciłem im dowody rejestracyjne z trzech pojazdów i nie miałem zamiaru zadeklarować nic poza chęcią przejazdu przez ich kraj. Prom to chyba za droga impreza przy 4-5 osobach, no i urlopu szkoda. Ze śląska do Batumi mimo problemów dojechaliśmy w 52h, z powrotem w 48h.
|
Jeśli jedziesz na swoim moto - z tego co wiem nic sie nie zmieniło i nie ma problemu. Zaczyna się on dopiero w przypadku próby przekroczenia granicy z ładunkiem nie swoich motocykli. Byli tacy, ktorzy się wracali.. Prom to droga impreza jak placimy za zestaw bus + laweta. Spotkalismy paru ziomków na 2oo, nie narzekali na ceny, aczkolwiek nie pamietam dokładnie ile płacili. Natomiast trzeba sie dobrze zaopatrzeć przed startem :beer2: bo 2 lub 3 doby na promie na ktorym nie ma NIC mozna przezyc tylko w jeden sposob.. ;) noooo, na dwa.
|
Czyli w teorii bez zmian. Wtedy też się cisnęliśmy wszyscy na pokładzie tj. właściciel + pojazd :Thumbs_Up:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:17. |