Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Łikend ze stolycy - propozycje? (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=29762)

teddy-boy 19.07.2017 14:19

W weekend mozna wbijac na poligon. Dla wszelkiego my zaklejamy tablice tasma czarna... Gdzieniegdzie wisialy informacje o fotopulapkach na zlodziei drewna.
Ogolnie to na terenie poligonu jest masa drog po ktorych jezdza nawet miejscowi rowerami. Samo centrum poligonu gdzie jest strzelnica dla czolgow i mega piaszczyste drogi grozi lekkim przypalem (lekkim naprawde). Raz tylko slyszalem ze kogos wojskowy gazik gonil. Ogolnie fajne miejsce, troche przereklamowane, z niewielkim ryzykiem na zostanie aresztowanym i kare (nie wiem ile)

jamarjan 19.07.2017 14:51

Z autopsji:
Wojsko dzierżawi teren od LP. Ale za las odpowiadają leśnicy.
Raz na jakiś czas organizują nagonkę.
Wtedy leśnik jeździ ze strażnikiem leśnym.
Ze 3 - 4 auta z łącznością krótkofalówkami.
Stoją cicho i nasłuchują a później obława.
Bilet wstępu 50 pln
Ogólnie stoją na stanowisku że szaleńcy na moto/quadach stanowią zagrożenie dla spacerujących rodzin z dziećmi.

teddy-boy 19.07.2017 14:56

50 pln za wjazd na poligon wojskowy? Serio? Az ciezko mi uwierzyc.
Na sciezkach w lesie miedzy drzewami nie maja samochodem szans. Co innego tam na otwartym terenie strzelnicy czolgowej.
No ale ze 50 pln to nie wiedzialem. Dziwnie malo.

bicio 19.07.2017 15:03

jedno zero się zjadło ;)

teddy-boy 19.07.2017 15:11

:dizzy:o to juz bardziej powaznie sie robi

jamarjan 19.07.2017 17:13

Nie zjadlo. Jeszcze mam gdzies kwitek. Mandat za wjazd do lasu. Generalnie moga jeszcze dorzucic niszczenie przyrody. Temat jest trudny - jak nie ma szlabanu ani zakazu wjazdu to i tak nie wolno po lesie jezdzic.

TomekN 20.07.2017 04:16

Cytat:

Napisał jamarjan (Post 540387)
Z autopsji:
Wojsko dzierżawi teren od LP. Ale za las odpowiadają leśnicy.
Raz na jakiś czas organizują nagonkę.
Wtedy leśnik jeździ ze strażnikiem leśnym.

A kiedy Cię złapali?
Podobno zmieniło się dowództwo garnizonu (jak wszystko w wojsku.. :mad:) i w tym roku łapanki zdarzają się jakby częściej.
Słyszałem nawet o wspólnych akcjach leśników z policją.

Dymkaaa 20.07.2017 04:45

Kara jest do 500zł, a może jej nie być wcale.. Zależy kto z czym i za czym i na kogo się trafi.

Ogółem jak ktoś zna tereny poligonu to motocyklem bez obaw ale czasami może się pojawić na ścieżce niespodziewany , przekopany rów lub dół.

W mojej okolicy w tym roku dostali już motocykle do ścigania i mają na nich szkolenia, wcześniej były tylko gaziki, później quady a teraz już komplecik.. poupalaja sobie chlopaki, a przy okazji jak Cię zobaczą to i poganiaja dla adrenalinki :)

szymon25 20.07.2017 05:44

Z Warszawy do Niemirowa można dojechać wzdłuż Bugu prawie nie dotykając asfaltu. Wiem bo sprawdziłem kilka razy.

jamarjan 20.07.2017 10:10

Cytat:

Napisał szymon25 (Post 540468)
Z Warszawy do Niemirowa można dojechać wzdłuż Bugu prawie nie dotykając asfaltu. Wiem bo sprawdziłem kilka razy.

Szymon25 a nie pokusił byś o wrzucenie tracka?

ad. biletu wstępu to date mam z maja tego roku ;-)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:29.