![]() |
Bardzo dziękuję za Wasze opinie. Wynika z nich, że nie jest tak źle a to właśnie chciałem usłyszeć :) Zaraz też odszukam wątek z wymianą styków - tak na wszelki wypadek, może będę miał jakiś niespodziewany i nagły przypływ chęci:haha2:
|
w afripedii jest:)
faq.africatwin.com.pl/Pompa_paliwowa_elektryczna_-_naprawa |
Wymieniaj styk.Naprawdę niedużo roboty z tym.
|
a gdzieś był jeszcze patent na wymianę styków na jakieś elementy od hmmm...nie pamiętam czego...Klanol chyba to wymyślił:confused: pamięta ktoś? choć ten sposób z linka powyżej jest na pewno bardziej cywilizowany;)
|
Włala, chyba o to chodzi.
www.africatwin.strefa.pl/pompa_paliwa.html |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Dzisiaj rzuciłem pierwsze spojrzenie na styki i mam wrażenie, że nie jest najgorzej.
W Rd07 pompka wydaje się być prawie na wierzchu, a w babci Rd03 trzeba tyle się namordować żeby ją wyciągnąć :mur:, że człek sam się dziwi ile zna przeklęstw. Nie wiem czy potrzebnie, ale żeby odłączyć kostkę pompki aż zdjąłem zbiornik. |
Najważniejsze ze jest duż mięsa zwłaszcza na górnej, która cięzko wymienić. Zeszlifowałbym na równo i założył "odiskrzacz" . Bardzo dokładnie wyczyść opiłki!!!!
|
Zrób dokładnie tak jak pisze Podos i będzie OK. Ja latam na dużo bardziej zmęczonych stykach.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:30. |