![]() |
na necie jest cała masa testów potwierdzających dzialanie ceramizera, i to raczej z wiarygodnych źródeł.. warto się.do nich odnosić niż pisać własne wydumki.. ;)
moim zdaniem temat wart jest pochylenia, mam kilka starszych sprzętów, rozważam zalanie.. :) |
Kilka lat temu zalalem do leciwego BMW 325i, taki pomysl mialem i juz. Do silnika i do skrzyni. Skrzynia wyła na 5 biegu... i nie przestala - lozysko padlo, ceramizer nic nie zdzialal... ale w silniku (z nikasilem) po zalaniu, przestal poklekotywac Vanos, jakis innych magii nie stwierdzilem... Zebym byl pewien, ze sprzeglo przyjmie dobrze ow specyfik - zalalbym zapobiegawczo do kata... i nie chodzi tu o jakas poprawe, czy chec wygluszenia - ja traktuje to jako uszlachetniacz, na ktory nie stac producentow olei.
|
Mazda 2.0 diesel 143KM, przerywała. Mechanik stwierdził że wtryski zapewne i zaproponował dolanie takiego specyfiku do paliwa. Dolałem i o przerywaniu zapomniałem :) Więc w tym przypadku pomogło. Ale łożyska to z pewnością nie naprawi :D
|
do paliwa..?
|
Zamiast takich cudów wolę zmienić częściej olej, oczywiście na odpowiedniej klasy i oryginalny. Osobiście nie wierze w takie cuda, sponsorowane testy itd.Duże znaczenie ma też autosugestia. Jeśli koś z kolegów wypróbuje i potwierdzi działanie jestem oczywiście gotowy zweryfikować swój pogląd na ten cud specyfik.Na tą chwilę nie wierzę.
|
Do paliwa, jakiś ceramizer na czyszczenie wtrysków :)
|
To kto spuszcza olej z swojej królowej i piłuje na ceramizerze ?Jedyny sposób na szybką weryfikację tego cudownego specyfiku.
|
są motocykle które z natury rzeczy biorą olej... taki ich urok.. ceramizeer wmyśl producenta powinien to zapotrzebowanie ograniczyć...
komu bierze olej może spróbować :) |
Cytat:
Cytat:
|
Próbowałem w swojej starej Afryce. Dolalem ceramizera do oleju. Nic nie dało. Jak piła olej tak pije a zmiany w pracy sprzęgła nie zauważyłem.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:32. |