![]() |
Ma ktoś jakieś tracki w offie na Sardynię?
Adam, podzielisz się? |
Orłem nawigacji nie jestem ale korzystałem z de.wikiloc.com
Myślę ,że na Korsykę jeszcze wpadnę bo mnie akurat przypadła do gustu. |
Sub, posłałem priv.
|
Chłopacy, dzięki za informacje i inspiracje :Thumbs_Up:
|
Znalazlem ciekawy przewodnik po Korsyce:
https://books.apple.com/it/book/corsica/id863256035 |
1 Załącznik(ów)
Tras asfaltowych jest od groma, offroadowych dla posiadaczy ciężkich enduro także. Na południu wyspy więcej tras off, ktorych ślady znaleźć można w internecie.
|
Panie mało,dawaj Pan i miejscówki gdzie stacjonowałeś..
|
Nie byłem na Sardynii ale na Sycylii owszem i muszę potwierdzić słowa Adagio - byłem z rodziną i było cudnie ale miałem jęzor na brodzie patrząc na to wszystko co możnaby objeździć nawet małą dwieściepięćdziesiątką... ojezó.
Dodam, że ludzie wszędzie byli bardzo przyjaźnie nastawieni i takiego makaronu z owocami morza nie jadłem nigdy wcześniej i nigdy później. Reszta paszy też w pytkę - do tego pieczywo jakie pamiętam z czasów szczenięcych w PL - ponoć domena Sycylii. Do tego prom tańszy :D Z wad można wymienić hałdy śmieci na poboczach na rogatkach miasta. Syf niewyobrażalny. Z rozmów z naszą Panią gospodarz wynika, że to też domena :/ m |
Sardynia byliśmy w październiku i kempingi już były niektóre zamknięte. Doświadczenia kulinarne super, jedzenie lepsze jak w Toskanii a jednocześnie sporo tańsze. Natomiast off road z tym bywało różnie, często trzeba było się wycofywać i to często z powodu ogrodzeń a jeszcze częściej z powodu zniknięcia szlaku. O Sycylii mogę powiedzieć wszystko ale nie to że było ciepło, temperatury 5 stopni nie należały do rzadkości. Gdyby było cieplej to rzeczywiście jest gdzie pojeździć. Co do śmieci to trafiliśmy tylko dwa miejsca z lokalnymi spalarniami, ale to może kwestia poruszania się z dala od większych miast. Jedzenie natomiast nie powaliło nas na kolana, najlepsze były makarony oraz jedzenie w ichnich fast foodach
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a7eaa6d1b9.jpg |
3 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:29. |