![]() |
http://www.findmespot.eu/en/index.php?cid=131
Basic 105 EUR na rok. Poniewaz mam stare urządzenie to tylko tyle. Na Spot Gen 3 można jeszcze dokupić pakiet Extreme (śledzenie co 2.30 zamiast 5 minut) za kolejne 80 EUR. |
Rambo, czy wiesz jak Zumo działa na mapach topograficznych ? bo piszą, że działa. Mam tomtom rider eu i już chciałem zmienić na montanę a tu czytam, że zumo też ma wspólpracować z topo.
pozdrawiam |
Zumo jak każdy inny Garmin wyświetla mapy TOPO i 3D :Thumbs_Up:
|
Poważnie, 660 też?
|
Skoro 550 ma to i jego następca zapewne również:)
|
Każdy Garmin, nawet nuvi :Thumbs_Up:
|
Nie każdy... Podstawowe nuvi np. 40LM nie daje rady z PL TOPO. Sprawdzałem.. Natomiast nuvi 1350 już tak, ale trochę zwalnia.
Co do zumo to sprawdzę w swojej 350-tce. Pójść raczej na 100% pójdzie, nie wiem tylko czy płynność działania będzie na poziomie CNE. Pozdrawiam zimny |
Każdy.
Nie ma żadnych ograniczeń dla urządzeń Garmin dla map typu TOPO. Każdy sprzęt bedzie działał wolniej jak mu się włączy maksymalna szczegółowość wyświetlenej mapy. I tu in nowszy sprzęt, tym lepiej. Zwykle mapy szczegółowe, nawet CNE w trybie 3D i full detalach takie sprzęty jak Zumo 550 czy 660 też bardzo spowolnią. Nie mniej zumo to jest sprzęt na szosowe motocykle, gdzie mapy typu Topo nie mają zalet. |
Dlatego np w mapach oferowanych w moim serwisie GPS TSZODA siatka TOPO jest wyłączalna z menu, by zurbanizowaną część mapy nie nakładały się nie potrzebnie poziomice.
|
A jak tak to się nie spieram, wszak rambo jest fachowiec - używam PL TOPO i ta nie na każdym mi chodziła, stąd moje przekonanie..
Ale faktycznie technicznie garmin nie ma ograniczeń. Co innego mapy rastrowe ale to mało kogo chyba interesuje. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:27. |