Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Ciuch Afrykańczyka (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=130)
-   -   Vanucci - polecacie? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2424)

PARYS 30.01.2009 08:24

Cytat:

Napisał podos (Post 41547)
O ile strasznie nie trzyma cie strasznie forsa. Gore jest na lata...

To się zgadza w 100%. Mam taką jedną kurtkę Alpinusa, która już ni wiem sam co przeżyła, nie wyłączając ciągnięcia mnie po lodzie przez wyciąg orczywkowy (wypadłem i w ostatnim momencie chwyciłem ręką i tak jak na westernie...) a do tej pory nie wstydzę się jej założyć. Jest twarda jak... no nie wiem, po prostu twarda. Dzisiaj jadę na dechę i znowu ją zabiorę ze sobą.

Nawet jak by były droższe trochę, to nie trza żałować kasy. Ten gore kupiłem w 2003 i mam do teraz a w międzyczasie miałem zatrzęsienie innych kurtek jeszcze i wszystkie prawie do kosza.

podos 30.01.2009 08:32

Cytat:

Napisał PARYS (Post 41666)
To się zgadza w 100%. Mam taką jedną kurtkę Alpinusa, która już ni wiem sam co przeżyła, nie wyłączając ciągnięcia mnie po lodzie przez wyciąg orczywkowy (wypadłem i w ostatnim momencie chwyciłem ręką i tak jak na westernie...).

No, to akurat zasługa wierzchniego materiału, nie delikatnej w sumie membrany. Ale co prawda to prawda.

monah 30.01.2009 14:36

Cytat:

Napisał podos (Post 41547)
To zupelnie dobre ceny jak na pełnowartosciowy gore i to jeszcze z Norwegii. Na Twoim miejscu bym sie nie zastanawiał, czy Vanucci bez gore czy Nane z gore. O ile strasznie nie trzyma cie strasznie forsa. Gore jest na lata...

Napewno masz racje, ale vanucci ma sympatex. a to prawie jak gore, czy sie myle?

podos 30.01.2009 15:07

Zasadniczo się mylisz :) Symatex wytrzymal mi w kurtce 3 lata, a w butach 2 miesiące.

spodnie gore mam piąty rok i nic. A gorska kurkę od 95 roku. I dopiero zaczyna ją brać...

rambo 30.01.2009 15:30

Miałem sympatex w: butach, rękawiczkach, spodniach i kurtce.

Taki goretex dla niezorientowanych ;) mało wymagających ;) i nie znających jak działa goretex. Ale jakby był jeszcze wypinany to myśle że zastępczo w małej kasie bym jakoś przeżył ;)

monah 04.02.2009 12:28

Dziekuje, dzieki waszym rada wybralem Dane)

podos 05.02.2009 11:03

:Thumbs_Up: "Będzie Pan zadowolony":Thumbs_Up:

myku 05.02.2009 23:54

dane jest gut.bardzo fajne rekawiczki widzielem.poza tym maja super jakosc

PARYS 08.02.2009 12:28

Może nie afrykański temat ale interesujące doświadczenie sprzed paru dni.
Zeszły tydzień latałem w puchu alpejskim i pewnego dnia zostałem wręcz zmuszony do zakupu nowych ciuchów (spodnie i kurtka).
Nigdy ale przenigdy nie słuchajcie jak wam sprzedawca czy ktokolwiek mówi, że "to taki gore tex tylko robiony przez tą firmę i dlatego tańszy".
Bzdura wierutna: kurtka po trzech niepełnych sezonach deskowania to po prostu niewyżęta szmata po przelocie poza stokiem w śniegu 1,5m głębokim, kilku międzylądowaniach. Spodnie też.
Po 2 dniach podobnego latania i zagłębiania się w śniegu w gore gacie suche jak pieprz.

No i dożywotnia gwarancja panowie!

pałeł 08.02.2009 19:51

Wieczysta gwarancja (czyli tzw. Life Time) to znaczy tylko tyle, że obowiązuje do końca produkcji danego modelu urządzenia. Jeżeli produkcja się zakończy to gwarancja tez. i może okazać się ze gwarancja jest na rok :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:35.