![]() |
chyba bym zaczął od układu paliwa np filtra paliwa. powietrza
|
Miałem to samo. Trzeba było dokręcic klemy akumulatora. Powyżej 3-4 tys przerywał ze względu na wibracje i brak nieprzerwanego kontaktu z baterią.
|
Spadają ci obroty na zegarach? Od siebie rzucę ze miałem podobnie, ale winą były prądy a nie gaziory. Wiec wstępnie podpinam się do tych co winią instalację. Może klemy, moduł, fajki, przewody WN. Sporo rzeczy tu może dawać takie objawy jak piszesz. I łatwiej na początku to sprawdzić niż rozbierać gaziory:)
|
A filtr paliwa to kiedy ostatnio kolega wymieniał? Widziałem taki któremu pompa już nie dała rady...
|
Cytat:
|
Czasami wystarczy trochę syfu plus woda. Objawy raczej sugerują układ paliwowo powietrzny. Wyższe obroty to większe zapotrzebowanie na paliwo. Przy modułach problemy pojawiają się niezależnie od obrotów - częściej od nierówności. Zawalony filtr powietrza podniósłby najpierw spalanie. Warto wypiąć przewód paliwowy z gaźnika i zobaczyć jak pompa sobie radzi.
|
PiotrTMC:
Sprawdzić znaczy sie podmienić od zdrowego motonga? kolega ma 04 moduły chyba te same wiec jutro podmienimy bedzie najłatwiej, na początek Lepiej Twoje moduły włóż do zdrowego moto. |
Filtry ok. świece ok. membrany ok.pompa paliwa ok. aku też ok.Zostało sprawdzic moduły jesli nie one to ja juz rozkładam ręce.Jeszcze w nocy popatrze na instalacje czy gdzieś coś nie błyska.
|
A membrany sprawdzałeś dokładnie, bo czasami wystarczy mała dziurka i nie będzie chodziło.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:05. |