![]() |
Nie nożyczkami hihihi.
Dobra, jutro postaram się pogrzebać i napiszę co i jak. |
Kolego ja tak jężdzę jak pompa umarła w drodze na wschód (2011) AT 04 bez pompy jedzie normalnie do czerwonej kontrolki REZERWY a potem kwestia czasu END czyli pchamy do CPN a kraniki wykręć i się nie przeraź napewno nie zaszkodzi
baypas realnie https://picasaweb.google.com/1056994...57370000082738 |
Nie no, rozkminiłem o co Ci chodziło.
Dzięki. |
dasz radę AT to nie prom kosmiczny ,czy prostsze tym lepsze :)
|
Dzięki Panowie. Bypass pomógł i spoko Afra lata. Nic jej nie dusi. Teraz rozumiem jak żółta rezerwa się zapali to szukać stacji. Pompa facet po włączeniu zapłony cisza, ani drgnie, nie miałknie. Rozumiem że to już złom. A jaką byście polecili? Mam jakiś chyba ory, ale nie wiem w jakim stanie. Co robić? A może nic nie robić?
|
Sprawdź zasilanie prądu do pompy. Jak jest ok to zajrzyj do styków pompy.
|
CBR tez pasuje to po co
|
Sprawdź woltomierzem czy pompa dostaje prąd w czasie pracy silnika (jak założyłem bypass). Jeśli nie - zlokalizuj przekaźnik pompy i tam pomierz. Albo jedno albo drugie padło.
Albo olej to i lataj na "grawitacji". |
Nie polecam druciarstwa na początku przygody z afryką, olej głupie rady i napraw pompę lub kup inną - tylko zanim zaczniesz to sprawdź prund :D Pamiętaj, że gówniane rozwiązania mszczą się na użytkowniku w najmniej ciekawej sytuacji. :oldman:
|
E tam :)
Na takie problemy najlepszy patent to ciśnieniowa pompa paliwa firmy Newton. Owszem - najlepiej pompę zrobić porządnie. Ale bez niej też można sobie poradzić na dojazdy i nie powinno się nic stać. Oczywiście trzeba to zrobić tak czy inaczej bo na grawitacji skład mieszanki się zmienia (może pyrkać z wydechu). |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:12. |