![]() |
Cytat:
Kiedy to miało miejsce? emilxtz - dzięki :) jak dawno to było? |
Byliśmy 2011 roku a czy coś się zmieniło nie wiem. Dodam tylko ze byliśmy kolegi multivanem który jest po kradzieżowy kupiony w niemczech legalnie ale z zeszlifowanym oryginalnym nr vin. I jakie było nasze zdziwienie jak na Bułgarsko-Tureckiej granicy sprawdzali niemieccy celnicy zoll polizei numery i dokumenty. Mieliśmy dokumenty z policji niemieckiej + tłumaczenia na angielski i rosyjski wiec no problem.
|
Cytat:
|
Sambor, ale ty chyba piszesz o sytuacji gdy na lawecie są motocykle nienależące do osób w pojeździe.
Arturowi chodzi jednak o co innego - jedzie ze znajomymi, wiezie ich moto, wszyscy są w aucie. Z tego co wiem Mirmił nie miał większych problemów na granicy w zeszłym roku (oprócz biegunki po tureckiej pizzy) :D |
Chodzi mi generalnie o sytuację, gdy więcej jest pojazdów (wliczając w to auto) niż osób na pokładzie.
|
Cytat:
|
a ja właśnei kurde jasności nie mam.
sytuacja gdzie mamy 4 gości na pokładzie a pojazdów 6 (4 motocykle, laweta i auto) co wtedy? nadmienię tylko że byłem w turcji leasingowym autem, miałem jedynie upoważnienie na piśmie od firmy po ang. nie było problemów na wjeździe i wyjeździe. |
My właśnie bylismy w 5 osób i 4 motocykle+T4+laweta. Wydaje mi sie że to po prostu zależy na jakiego ważnego Pana Turka się trafi. Nam jak kazał odpinać motocykle to powiedzieliśmy że upinanie trwa 3 godziny i nie będziemy tego robić. Udaoł się ale może mieliśmy fart.
|
Oj Panowie - Sambor przecież jasno powiedział
To jest proste jak budowa cepa - jak na ruskiej gtranicy Adin cieławiek - adna maszyna - co w tym trudnego Jeżeli jest pojazd i cztery moto - to jasne że trzeba 5 gości Przyczepy w takich przypadkach nie jest traktowana jako pojazd - jest to integralna część samochodu I życzę jak to Sambor powiedział - powodzenia w negocjacji z Tureckim celnikiem To nie dawne czasy na wschodniej granicy - teraz nawet na rosyjskiej sobie nie podyskutujesz Czasy się zmieniają |
Z Ruskiem to se chociaż pogadasz, a Turek udaje Greka ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:18. |