![]() |
witam a ktory to bezpiecznik odpowiada za napiecie w tripie?
|
Dołączę się do tematu, gdzie mogę znaleźć schemat tripa?
|
2 Załącznik(ów)
yo
ze schematem samego tripa sie nigdy nie spotkalem. to cyfrowka z montazem SMD. na zdjeciu srodek. zasilane jest realizowane poprzez bezpiecznik 5A podtrzymujacy ( nie mam pojecia gdzie sie znajduje) i poprzez bezbiecznik C podajacy napiecie za kluczykiem. szukam schematu samego tripa, ale nie wiem co to ma komu dac bo to jakis eprom robiony przez honde i tylko ona go ma. napewno hobbysta by w wieczor skopiowal taki uklad i zaproponowal zamiennik ale komu sie chce? :) moze maly konkurs? kto zrobi madry soft do wyswietlacza AT? :) sredniej klasy licznik rowerowy lepiej to ogarnia :) |
A moze macie sposob na wyjecie tripa bez zdejmowania czachy? Nie mam malych japonskich raczek :)
|
W 7a wystarczy tylko szybęodkręcić.
|
Cytat:
Sporo się tego na demontowałem bo wyprowadzałem RESET i MODE z Tripa na kierownice. Bardzo przydatne do rajdów nawigacyjnych. |
Kurcze. Potraficie te kosc wypiac? Moje kielbasiane palce sie tam nie mieszczą . hahahahahaa
|
Witam co może być przyczyną po włączeniu zapłonu zegarek miga ustawiam go jest ok i gdy wyłączę zapłon kluczykiem i ponownie włączę trip się resetuje i znowu miga tak jakby tracił pamięć
|
Miałem to samo, tripmaster do naprawy. Pomógł mi nasz forumowy kolega.
|
tripmaster
Kolego Apex podałbyś mi kontakt do tego kolegi .Motocykl nie dawno kupiłem i chciałem go naprawić sądziłem że jest dobry tylko trzeba ustawić ale kiedy zamieniłem się z kolegą na jego z Afryki wszystko jasne mój zachowuje się tak samo u niego czyli jest coś z nim nie tak
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:59. |