Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Kwestie różne, ale podróżne. (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=80)
-   -   Porada co do Portugali Hiszpani noclegi (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=22243)

vtwin90 16.10.2014 20:21

Językiem tak sie nie martwie damy rade jakieś podstawowe zwroty się zna - najwyżej bydymy godać po ślonsku :p
Fajnie że dajecie porady do czerwca jeszcze czasu tak ze trase idzie korygować

Artek 17.10.2014 15:23

Język można do czerwca mocno podszkolić, ale we Francji po angielsku gadać nie bardzo chcą. W Hiszpanii i Portugalii jeszcze gorzej, bo patrzą jak na wariata. Próbować z uśmiechem i na początku zaznaczyć że z Polski jesteście(działa!). W La Salette byłem i polecam(ulotki po polsku są, puste butelki PET weźcie). Skoro takie klimaty Was kręcą to polecam powrót z La Salette drogą n94 na Gap, Briancon i do Włoch(śliczna droga). W Turynie całun i śliczne kościoły pełne marmuru. Cmentarze też odmienne od naszych. Na noclegi trzymałbym się z dala od dużych miast, bo dziadostwa które chce oskubać wszędzie pełno.:oldman:. Jakieś foty po powrocie podrzućcie, żeby oko nacieszyć. Good luck.

vtwin90 17.10.2014 20:33

Cytat:

Napisał Artek (Post 400134)
Język można do czerwca mocno podszkolić, ale we Francji po angielsku gadać nie bardzo chcą. W Hiszpanii i Portugalii jeszcze gorzej, bo patrzą jak na wariata. Próbować z uśmiechem i na początku zaznaczyć że z Polski jesteście(działa!). W La Salette byłem i polecam(ulotki po polsku są, puste butelki PET weźcie). Skoro takie klimaty Was kręcą to polecam powrót z La Salette drogą n94 na Gap, Briancon i do Włoch(śliczna droga). W Turynie całun i śliczne kościoły pełne marmuru. Cmentarze też odmienne od naszych. Na noclegi trzymałbym się z dala od dużych miast, bo dziadostwa które chce oskubać wszędzie pełno.:oldman:. Jakieś foty po powrocie podrzućcie, żeby oko nacieszyć. Good luck.

Klimat Włoch jest nam znany kreciłem się z żona po makaronach ale Hiszpania i Portugalia to inny temat fajnie że coś znowu się dowiedziałem :o

voxan69 20.11.2014 07:55

Jeżeli chcecie coś ciekawego zobaczyć w Prowansji na powrocie to pisz na priv - pracowałem tam sześć lat - jest wiele ciekawych i pięknych miejsc

luzMarija 20.11.2014 13:52

We Francji proponuję skorzystać z navi z opcją "omijaj płatne autostrady". Kilka late temu jechaliśmy z familją z Calais na południe poszwędać się po Roussillion i trochę Hiszpani, zapłaciliśmy grubo ponad 100 juro za autostrady. Rok później powtórka ale już z garminem i płaciłem chyba tylko za wiadukt. Bywało tak że jechaliśmy ponad 200km autostradą, widać już było z góry bramkę, klnę na navi a ta kieruje mnie na jakiś niepłatny zjazd, objazd miasteczkiem i null monety za drogę.

vtwin90 26.11.2014 16:40

Decyzja juz zapadła Francja Hiszpania Portugalia omijajamy autostrady na bank szkoda kasy no i widoki nam popłyną ,Czechy lecimy autostradą, DE chyba również ale jeszcze się zastanawiamy mamy 1000km do noclegu w Polskiej Misji Katolickiej w Strasbourgu co do zwiedzania to w drodze powrotnej z Fatimy będzie wiecej czasu "musimy" na 100% pojawić się 13 czerwca w Sanktuarium

voxan69 27.11.2014 07:42

No to powodzenia i pomódlcie się za wszystkich forumowiczów co by nam zawsze szczęście na drodze i po dziurach sprzyjało :)

vtwin90 27.11.2014 16:37

Cytat:

Napisał voxan69 (Post 406261)
No to powodzenia i pomódlcie się za wszystkich forumowiczów co by nam zawsze szczęście na drodze i po dziurach sprzyjało :)

W celu modlitwy za nasz Kraj i Parafie pielgrzymujemy do Fatimy co prawda z Sanoka daleko ale jak będziesz przelotem w Maju to zapraszam( wszystkich z okolic) do parafii pw. św. Stanisława BM w Żorach będzie wystawiona księga:umowa: dla chętnych aby wpisywali swoje prośby i intencje a my je przedstawimy w Sanktuarium Fatimskim

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:23.