![]() |
Tak, przyznaje sie, mea culpa, popelnilem blad.
Po lekturze pracy doktorskiej o produkcji zaworow wydechowych dla silnikow tlokowych http://www-brs.ub.ruhr-uni-bochum.de...ascha/diss.pdf doiedzialem sie ze w zaleznosci od skladu stali wystepuje pomniejszona rozszerzalnosc. Mozna przyjac usredniona wartosc na poziomie 55 - 58,5% rozszerzalnosci normalnej stali. Tak wiec poprawione: Wartosc z poprzednich blednych obliczen: 0,01725 mm Poprawiona wartosc 0,01725 mm x 58,5% = 0,01725 mm x 0,585 = 0,01009125 mm Wiec bledna poprawiona odpowiedz to 0,01009125 mm ktora na takie zelastwo jak afryka ma taki wplyw jak mocno sciagniete trytytki na ramie... dlatego bede sie upieral przy trytytkach ;) |
Jesteście najlepsi :)
|
Znam takich co zawory ustawiaja co miesiąc bo im fuka ,wali olejem,leje sie z gaźników.Zastosuj kubusia niekapka albo nie odkręcaj tyle!
|
Kolego tblask, widzę że loża szyderców forumowych cię dopadła, i uwierz, nie odpuści dopóki nie wyluzujesz.
Ale miałem to samo. W mojej RD04 słyszałem różne szmery, szumy, wycia, stuki, puki i inne takie, podejrzewałem rozpadające się różne cześci silnika, napędu i ch.j wie czego jeszcze. A w dwa lata zrobiłem ok. 30 tkm i nic się nie stało. Uwierz, to naprawdę solidne konstrukcje i póki jeździ, a dbasz o serwis to nawijaj kilometry - a do uszu proponuję stopery ;) |
Wszyscy się nie znacie!!! To na pewno przyśpieszacz od opóźniacza się zepsuł ;)
|
albo sie poluzowały przyczłapy od wybulglatora ;)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:01. |