![]() |
troche nie na temat. ale właśnie dowiedziałem się ze jest cos takiego jak -trip. hmm. ok. jest trip1, trip2 i trip. a jak se wklepać np. trip 200? i co? on mi odlicza w tył? nie gadajcie?! jak taki tajmer do gotowania jajek:D:D
|
Dzieju ja wiem że lubisz jeździć do ostatniej kropelki w baku :) ale do tankowania wg wskazań tripmastera można na prawdę się przyzwyczaić i przez długi czas wogóle nie przełączać na rezerwę ... Jeśli miałbym kontrolkę rezerwy to bym się na pewno nie obraził ale skoro jej nie ma to da można bez problemu z tym żyć i nie ma co kombinować :)
|
ja tam tylko raz wyjezdzilem do rezerwy, zeby sprawdzic ile sie da. a ze licznik mam w milach to ustawilem sobie na -TRIP 200 mil i co tyle szukam stacji. czasem zatankuje jak mam 180, czasem 220.
jasne, jak bym mial kontrolke od poczatku to bylo by lepiej. ale po co kombinowac, jak i tak dziala? to nie lepiej na piwko skoczyc? ;) |
kontrolka dobra rzecz, bo jak się przekręci na rezerwę to trzeba później pamiętać żeby odkręcić :eek:
|
He he no właśnie ostatnio mi się zdarzyło. Jadę jadę i dziwię się że jeszcze rezerwa się nie włączyła więc stanąłem żeby to sprawdzić i okazało się że ja już jadę na rezerwie :)
|
Cytat:
Co nie znaczy oczywiscie ze nie szanuję twojej wypowiedzi.:vis: |
Hmm mi kiedyś pompa pracująca długo na sucho (jałowe obroty) spaliła główny bezpiecznik i rozgrzała się straszliwie. Do tej pory się zastanawiam jak to się stało że ten bezpiecznik się spalił ??
|
nie chcę wałkować znowu tematu pompy ale skończenie paliwa i praca na sucho powoduje wypalenie styków. podłącz na krótko pompę bez paliwa a zobaczysz jak szybko pracuje. z resztą mam foty przepalonego styku i plastokowych podkładek spowodowanego właśnie jazdą na suchym.
|
A faktycznie, przecież gdy pompa pracuje na sucho próbując utrzymać ciśnienie napiernicza jak kałasznikow ...
|
Dołozenie kontrolki rezerwy moim zdaniem nie jest bardzo skomplikowane- kwestia wspawania w zbiornik (w tą częśc która wchodzi na ramę wzorem rd03) tuleji w która się wkręci termistor (chyba tak to sie nazywa) od Matiza i zrobienie fajnego panelu do kontrolek (jak z RD03) - tylko pozostaje kwestia kto bedzie chciał cos wspawac w zbiornik po paliwie - ale jak to mówia jest ryzyko jest zabawa :D:D:D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:28. |