![]() |
Też tak mam - założyłem Motoza i jak jadę pomiędzy 50 a 70 km/h to właśnie tak mi "buja" delikatnie góra/dół ale i wolniej i szybciej jest git;) oleum w lagach 10W
|
z moich osobistych doświadczeń wynika iż w tym przypadku koło a w zasadzie felga nie jest
wycentrowana i tak sobie na tym zakresie (na spokojnej spacerowej prędkości ) buja przodem może też być inaczej zdarta opona ale napisałeś iż nowa i nie najgorsza ..... prosty test to ołówek nad kołem i kręć i będzie widać czy jest jajowatość dodam z autopsji iż u mnie było to wynikiem zaniku felgi popularnego w starszych sprzętach trudność polegała na tym iż koło nie biło na boki ani trochę a jajowatość w sumie niewielka ..... |
Panowie, zapraszamy w teren.Wszystko mija ,nic nie słychać,
nic nie buja i do tego jaka radość. Terenować,terenować i jeszcze raz terenować. TERENOWANIE czyni mistrzem. CIA'Ł |
Moze jakis fanklub bujajacych sprzetow? Mialem anaki i bujalo w zakresie 80-90 km/h, teraz TKC i dalej buja. Czyli opony odpadaja. Ja stawiam na zawieszenie, moze oleum za geste? Przywyklem i unikam tych predkosci, fakt ze poszuterku nic nie buja:D
|
Cytat:
dlatego tylu z problemem się boryka ... jak nawet ktoś serwisuje na zewnątrz to w warsztacie co najwyżej przejadą się po placu i na pewno nie skupiają na takim banale a jak buja to szukasz .... i warto czasem do felgi zajrzeć szczególnie jak się ma bądź co bądź już zabytkowy motocykl ...:):) |
Afra tak ma:D Nie walczcie z tym. JAk chcesz zeby nie bujało to polecam r1:D
|
Miałem tak w ST. Po wyważeniu koła samemu metodą statyczną zaniknęło :) Wcześniej nasilało się przy 70-80km/h, przy 100-120 cichło i potem przy 150-160 znów drgało, coraz mocniej przy zwiększaniu prędkości. Wtedy już wyrywało kierownice. Po wyważeniu 190 jechałem o jednej ręce :)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 08:38. |