![]() |
Wrocilem z Rumuni dwa dni temu :) Obie trasy przejezdne mimo tego ze jest zakaz wjazdu na 104km na Transforgarskiej. Niemcy zawracali, a my z kumplem pojechalismy zjarac szluga przy tunelu. Okazal sie otwarty wiec pognalismy dalej. 6 stopni, deszcz i snieg, ale bylo warto. Spac mozna wszedzie w namiocie, ale trzeba uwazac na Ursule (niedzwiedzie). Pensjonaty w kazdej wiosce - tanie i nawet czasami z sniadaniem. Paliwo dobre i dostaniesz wszedzie, a kase wybierasz z bankomatow. Na stacjach plcisz karta i tyle :) Przyjemnosci.
Kamyk |
Jeszcze raz chcialem wszystkim podziekowac za tak duzy odzew :bow:
Przyznam sie bez bitki ze nie mialem czasu obczytac forum :mur: zapracowany czlowiek jestem:vis: |
Jakiś opis, może punkty GPS? My jedziemy w tamte rejonu za 2 tygodnie. Poproszę o świeże podpowiedzi.
Jakieś fajne punkty do zwiedzania? Atrakcje turystyczne? Wysłane z BlackBerry Z10, Tapatalk 2 |
Cytat:
Na forum Romunia byla opisywana wielokrotnie moze tak by troszke wysilku?? Obiecywales juz gdzies cos, pamietasz? Cytat:
|
Rumunia...cudny kraj i obie traski boskie...
Mnie najbardziej przerazaly wszedobylskie bezpanskie psiaki...ktore moze i nie gryzly ale czasem groznie kly szczezyly :/ |
Cholera, ale mi się dostało :(
Nie chce być nie miły, ale niestety nie zbyt wielu sladow z GPS do pobrania. Ja juz nawet szukałem na forach związanych z turystyka rowerowa i quadowa. Widocznie mało kto prowadzi zapis śladu GPS. Cóż. Przepraszam. Wysłane z BlackBerry Z10, Tapatalk 2 |
Cytat:
http://www.gpsies.com/trackList.do;j...029A1BD9BDCA1E .... mam nadzieje, że dasz radę wcisnąć "Wyszukaj" |
mirek-Pszczyna-Paris<SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_324484", true); </SCRIPT> mam pytanie do Ciebie. Jak wygląda sprawa opłaty drogowej za motocykl w Rumuni? Z tamtego roku pamiętam że za samochód musiałem coś wykupić zaraz za przejściem granicznym. Właśnie wybieramy się za tydzień i sobie o tej opłacie przypomniałem. Dzieki za info. Pozdrawiam
|
W Rumunii za motocykl się nie płaci. Winiety tylko na więcej niż 2 kółka.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:27. |