![]() |
Dlatego napisałem, że ja zostawiłbym stary lakier, ładnie przygotował i polakierował na nowo.
Warstwa fabryczna lakieru, nie wiem dokładnie jak z motocyklami, ale na samochodach oscyluje w okolicach 100 mikronów, więc tego jest naprawdę mało. |
Cytat:
Cytat:
Akryle b. dobrze kryją, lecz podkład jeszcze lepiej. Cienka warstwa jasnego podkładu na czarną powierzchnię to mniej białego lakieru do zużycia i jeszcze lepsze krycie. Poza tym jak gdzieś uderzy kamień i odpryśnie lakier to pod spodem będzie warstewka jasnego podkładu i nie będzie się bardzo rzucać w oczy :drif: . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Podchodzisz z dystansem i chwała Ci za to, nie był bym zdziwiony jeśli lakiernik to twój zawód :) . Prawda i logika jest w tym co piszesz ale można polemizować, każdy robi wg własnych zachcianek i pomysłów; byle by efekt był jak najlepszy :) . Teraz będzie nie prześladować myśl: jak by wyglądała nasza lakiernia i praca w niej :dizzy: :D . Prawie jak Pat i Mat :D :haha2: . Do Zabrza nie mam aż tak daleko.... :D Reasumując: Z tym panowie się zgodzę, ponieważ ta czynność to strata czasu- zakładają, że poprzednio powierzchnia była dobrze przygotowana i użyto dobrego lakieru. Pozdrawiam :bow: :D Przemek |
Mam nadzieję, że nie oberwę od nikogo z wątku ani od moderatorów za taki esej :dizzy: :D .
Pozdrawiam Przemek |
zobaczymy co z wymiany wyjdzie, jak nie to zostawie sobie czarną a przez zimę zrobie sobie repsola o takiego;
http://i173.photobucket.com/albums/w...DSCF0471-1.jpg tylko tak się zastanawiam czy malować na trzy kolory czy boczki i bak strzelić na pomarańcz na to naklejki biało czerwone i na to bezbarwny |
Cytat:
Nie wiem gdzie i na jakich lakierach pracujesz, ale teraz chyba każda firma wprowadza obróbkę na sucho, już od dobrych kilku lat. Peace :) madafakinges lakierowałem bezbarwnym na naklejki na baku, ale to były tylko wycięte literki ducati i jakieś kilka kosteczek. Takie duże płaszczyzny chyba bym się bał. Nie wiadomo jak to się będzie zachowywało w wyższych lub niższych temperaturach, mogą być jaja z tym bezbarwnym. Nie wiem ile to teraz kosztuje, ale napewno masz w swoim mieście kogoś kto bawi się w lakierowanie artystyczne i zrobi Ci trzy kolory + te kilka napisów i ładnie przykryje wszystko bezbarwnym. http://fanatykstudio.pl/ - to akurat mój znajomy Pozdrawiam :) |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:35. |