![]() |
po co DBkiller? :D
|
Żeby kontrolować trzodowanie w krajach bardziej cywilizowanych od Bulandy ;).
|
ja bym się koncentrował na Arrow dakar replica
DB kiler konieczny, bez dwóch zdań. Powodzenia z przelotem 1000km bez db kilera i np. w kasku enduro, nie ma o czym mówić, Ja naprzykład lubie gdy moje uszy działają. Jakoś mam tak wrażenie że są mi potrzebne podczas jazdy i do ogólnej egzystencji w świecie dźwieku i ciszy. Pozatym gdy mam db kiler mogę go zdemontować, ale gdy go nie mam-nie mogę go zamontować, chyba proste:) Tylko proszę, żaden tri-owal:) Myśle że ARROW DAKAR REPLICA jest świetnym wzorem, pozatym sporo afryk u nas ma go na "wyposażeniu" i mysle że nie będzie problemu żeby ktoś podesłał go wykonawcy w celu (broń Boże skopiowania) a "podpatrzenia" :) POZDRO_ |
trzymam kciuki :Thumbs_Up::Thumbs_Up:
P.S. http://moto.allegro.pl/item462529528...dr_650_se.html co to ? ;/ |
Panowie wątek zszedł troche na inny temat. Jedni bedą jezdzili na głośno bo to, to ,to i tamto a niektórzy pozostaną przy seryjnym wydechu. Dlatego wrócmy do początku i zacznijmy mówić o budowi GŁOŚNIEJSZEGO tłumika a nie o jego zaletach i wadach
|
Cytat:
A wracając do tematu - najgłośniejszy tłumik to brak tłumika. Proste, tanie i skuteczne ;) |
nie miałem na myśli budowy extra głośnego wydechy!!! (jestem za cichym, opcja przelotówki podałem dla wybrednych i wykonaniu przelotówki na pewno łatwiejszy ) chciałem uzyskac nowe inne brzmienie w afrykańskim wydaniu mały lekki i przyjemny dla ucha, a np trzy db kilery dla nie zdecydowanych taka wersja rejli
wasze spostrzeżenia są słuszne i biorę pod uwagę za i przeciw . |
Cytat:
reszta dyskusji przeniosiona tutaj |
Ja bym był za nieprzelotowym, tylko grodziowym. CZytałm gdzies czy słyszałem że wydechy przelotowe zwiekszaja apetyt silnika na olej. Może cos w tym być. Robiłem znajomemu stelaz do TA i był u mnie pierwszy raz z oryginalnym wydechem a po odbiór przyjechał z pieknie brzmiącym przelotowym sebringiem. podzieliłem sie z nim załuszana opinią i oczy mu na wiesz wyszły i mówi że gdzieś tam był, nie pamiętam juz gdzie, i że mu Transalp opierdzielił niebotyczne ilości oleju a wcześniej wszystko było cacy. Więc chyba cos jest na rzeczy.
|
Cytat:
... pytanie innego rodzaju co to za wygłuszenia? maty? z czego są zrobione? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:57. |