Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Uklad paliwowy i wydechowy (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Kapiące paliwo (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=17849)

sebol 22.02.2014 15:00

1 Załącznik(ów)
Upewnię się wklejając foto . Slawekk czy mówiąc o zaworkach miałeś na myśli przelewanie się paliwa przez wężyk ze zdjęcia ? Dodam , że u mnie nie kapie, ale porządnie się leje .

Evvil 27.02.2014 20:23

Gaźnik przelewa pewnie. Tam nie powinno dostawać się tyle paliwa.

Sławekk 27.02.2014 21:09

Dokładnie tak to wygląda Sebol

Osoby, które maja wątpliwości ile i czy się leje pod motocykl, mogą zrobić podobne doświadczenie.

1- szukamy przezroczystej ok 200ml butelki np. po małej wodzie, szamponie.
2- w zakrętce robimy otwór na wężyk przelewu - tak by siedział sztywno.
2- mocujemy butelkę trytkami do gmola.
3- wkładamy wężyk do butelki
4- robimy jazdę próbną - najlepiej 50 on / 50 off ok. 20km

Wina nie koniecznie leży po stronie zaworków -niestety.

Konieczna jest całkowita inspekcja z czyszczeniem gaźników.

p.s
jak odpalę swego kompa wstawię fotki

Evvil 27.02.2014 22:58

Natomiast to niech się ktoś od układu paliwowego wypowie, bo czy czasem to że się leje przez odpowietrzenie gaźników nie jest objawem problemu "wcześniej" - to znaczy, skąd się wogóle tyle tego paliwa tam bierze?

Różnica wysokości pomiędzy zbiornikiem a gaźnikiem wymusza pewne ciśnienie ale czy coś poza gaźnikiem nie powinno działać jak zawór? pompa paliwowa?

sebol 28.02.2014 18:50

Wszystko się zgadza tylko ...... gaźnik tak mocno i ciasno siedzi , że nie mogę go wyciągnąć . Obejmy na gumach poluzowane . Czy czymś go podważyć ( prętem ) ? Może zabieram się do tego zbyt delikatnie jak pies do jeża , albo zrobić to jakimś znanym Wam sposobem . Wiem , że wmontowanie go też pewnie nie będzie łatwe . O pomysł jak to zrobić byte !

Sławekk 01.03.2014 09:52

porządnie poluzowałeś 4 obejmy.. to rozkołysz je jeszcze raz.. szarpnij do góry.

Zakładam, że ściągnąłeś zbiornik paliwa i airboxa :D

sebol 01.03.2014 16:19

1 Załącznik(ów)
zaznaczyłem (chyba dobrze) zawór do wymiany . Syfu w środku nie było . Jak już go rozkręcam to na co jeszcze zwrócić uwagę ?

Jak na razie udało się bez ściągania zbiornika .

ps. co to jest airbox ? :lol8:

Sławekk 01.03.2014 18:04

zaznaczyłeś źle !

Wyjmij ośkę pływaka, a zawór sam wyskoczy :)

Evvil 01.03.2014 19:17

Jak już masz wyjęte gaźniki, to rozbierz, wyczyść porządnie i złóż. Szkoda marnować okazji :) A zerknij też na membrany czy są całe.

bouli 10.04.2015 21:15

Jeśli można podepnę się pod temat coby nie śmiecić temat ten sam. Po czyszczeniu ultradźwiękową myjką założyłem gaziory i zabrałem się do synchronizacji i co się okazało po odpaleniu paliwo ze zbiorniczka ubywa jak by lał wiadrem. okazało się, że cieknie ciurkiem z wężyków dolnych tych cienkich i górnego grubszego. Czy mozliwe ze po czyszczeniu zostalo cos zle zlozone membrany lub plywaki. Zaciecie linek ssania wykluczylem.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:57.