![]() |
ale pytanie po co taki zasięg na jednym zbiorniku?? Chyba, ze wybieracie się do Australii na Outback, bo w Europie czy Azji zasięg 300 km na 1 zbiorniku w zupełności wystarczy.
|
A DR350?
Na prawdę musi być 500km zasięgu?? |
A oryginalny baniak przerobić? Sąsiad zza ściany twierdzi, że no problem, a produkuje motocykle na zamówienie (armatura), zbiorniki tworzy we własnym zakresie, chyba się zna.
|
Na Outback? Nieee... Wwóz motka do Australii zbyt drogi, najwyżej kupimy coś na miejscu ;-)
300 km w Azji raz wystarczy, a raz niekoniecznie (choćby w afgańskim Wachanie). Zawsze można wziąć 10L karnisterek i na takim Domi dodatkowe 120-140 km powinno być. I może to jest rozwiązanie. Ale... wolałbym mieć w baku to 400-500km, a w karnistrach jeszcze 100-150km dodatkowo, bo chodzi mi po głowie jakieś zadupie z piachami, a nie wiem ile w terenie taki obciążony bagażami Domi spali. Oczywiście jak się nie będzie dało znaleźć maszyny z odpowiednim zbiornikiem to będę kombinował albo inną trasę albo coś z karnistrami. Ciekaw jestem jednak jaki zbiornik Lupus miał na myśli... |
Cytat:
|
Tofel, a może by tak w jednym poście?
|
Cytat:
Zwykły zbiornik w Domi, kanister 5l, dobrze wyregulowany motocykl i w Azji spokojnie dacie radę, ja miałem tylko raz problem z paliwem, ale jechaliśmy AT żłopami które paliło ponad 10 l/100km. W pozostałych miejscach można było kupić paliwo w każdej zamieszkałej dziurze. |
Cytat:
Tak czy siak ten Dominator to dobry trop. Dzięki! |
Varadero 125 ma kupe plastików i kręci się do 10500 RPM przy 100kmh :confused:
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:28. |