![]() |
jak dopiszesz 'tata matjasa' to spoko :D hehehehehe mój stary pęknie z dumy :haha2: a tak serio to na pewno sprawisz mu tym radość.
|
1 Załącznik(ów)
Widze ze ta pokrywa to nawet dosyc maly element. Mam nadzieje, ze tam poprzedni wlasciciel nic nie ruszal. Kazda sruba ktora dokrecal, bez wd40 bym chyba urywal. Swiece tak dokrecone, az obawialem sie, ze klucz zaraz jak tulipan sie otworzy.
|
Ja kiedyś miałem ten korek dokręcony lekko potem miałem pięknie naoliwiony lewy but... i korka nowego musialem szukać :/ wiec bez przesady z tym lekkim dokręcaniem.
|
Mój sposób na odkręcenie tego dekielka- nacinam Dremlem w poprzek, w miarę głęboko (ale rozsądnie), na szerokość ok 2mm, przykładam kawał śrubokręta (może być też jakiś zgrabny majzel), młotek i walę... musi puścić.
Pozdrawiam, Wolo |
jak śruba stalowa jest to kładziesz na niej nakrętkę, wypełniasz w środku spawem i odkręcasz nasadowym kluczem, podobnie wykręcałem urwane szpilki.
|
Cytat:
http://forum.transalpclub.pl/viewtop...=korek#p196191 |
a mój sposób jest taki, ze wkładam tam tylko nowiutki klucz imbusowy, używane zawsze się ślizgają
|
dej spokój chopie - ładnie dopasowany imbus z grzechotką 1/2' nie da temógófnó rady jeśli nie będzie chciało pójść. wiem coś o tym i mniemam, że wielu może się podpisać pod tym co napisałem.
jeśli poszło imbusem - ciesz się. miałeś fart. matjas |
Sam miałem problem z odkręceniem tej śruby, dlatego nie ryzykowałem i użyłem nowego imbusa, a ewentualny luz pomiędzy gniazdem śruby, a wsadzonym kluczem wypełniłem poxipolem. Po ok. 3 godzinach klej pomiędzy kluczem a wewnętrzną stroną śruby był na tyle twardy, że udało się ją odkręcić :)
|
Cytat:
W jakiejś przyszłości będę miał więcej "usprawnień" Puki co takie korki też mam w opcji "sprzedam" |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:24. |