![]() |
Cześć, macie może jakieś zdjęcie, albo schemat którędy prowadzić linkę ssania? jest tam cholernie ciasno i wydaje mi się, ze nie ma innej opcji niz ta, którą wykonałem, ale linka jakaś taka pogięta i pod dziwnym kątem do gaźników dochodzi :/
|
Co by nowego tematu nie zakładać, po szlifie ułamałem dzwigienke ssania ale do rozruchu wyciągałem ssanie szczypcami i było ok. Teraz po dłuższym postoju linka nie daje się wyciągnąć. A moje moto bez ssania nie odpali. Gdzie szukać przyczyny, co mogło się zaciąć? Pomocy bardzo prosze!
|
Nasmarować linkę rozdzielacz i dwie linki. Dokupić dźwigienkę to chyba nie majątek?
|
Szukam przyczyny zacięcia, dzwigienka bedzie kupiona. Palcami ma lekki ruch, tak ok. 0.5 cm. Czy może zaciąć się ssanie w gazniku?
|
Jeśli woda stała w linkach (takie widywałem - całe zardzewiałe do wywalenia) to możliwe są zacięcia z powodu rdzy.Trzeba całość zdemontować (kolanka wykręcić od gaźników) i sprawdzić poszczególne elementy.
|
Jak masz jeszcze plastikowe króćce od ssania to lepiej na nie uważaj przy demontażu:D Jeden fałszywy krok i :vis:
|
Jak już będziesz te króćce demontował, to polecam od razu zakupić mosiężne u @WD60. Wymienisz przy operacji czyszczenia i smarowania linek. Niby to żadna robota, ale ma ogromny wpływ na działanie ssania. Zwróć też uwagę na stan sprężynek.
|
Jutro zrzucam zbiornik i zabieram sie za linki ssania. Dzieki za porady, bede ostrozny z kolankami. Caly miech stal motong a teraz jak zostal zlozony to ma jakies fochy. Zlosliwosc rzeczy martwych :)
|
Gdybyś jednak upierniczył który króciec i chciał coś na szybko to mogę podesłać mój jeden plastikowy, którego nie połamałem, oczywiście za free. I tak się wala po garażu
|
Problem częściowo załatwiony. Woda w linkach zrobiła swoje, ale najgorsze było złapanie linki w pierwszym gazniku. Doraznie wd40, linki idą do wymiany. Dzieki za porady, fajeczki całe, pomimo starań nie udało mi sie ułamać:D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:07. |