Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Silnik, sprzęgło, skrzynia (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Regulacja luzu - powtorka z rozrywki??? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1603)

hubert 23.09.2008 08:48

Cytat:

Napisał matjas (Post 24737)
myslisz ze takie cuda by sie dzialy??? podcisnienie to przeca POD przepustnica a nie nad sie odbywa i erbox to chyba az nie tak... no ale hm... teraz to trza wszystko bedzi obstukac bo nic tak nie wkurza jak moto co ni chodzi jak trzeba.

Tak strzelałem tylko. Wydaje mi się że to jak pracuje przepona zależy nie tylko od podciśnienia w kroćcu dolotowym do silnika, ale na różnicy tego podciśnienia i ciśnienia jakie panuje na dolocie od filtra do gaźnika. Być może bzdury gadam ale tak mi się wydaje. Jeśli więc gdzieś miedzy filtrem a gaźnikiem dostaje się lewe powietrze to może to jest przyczyną ?

podos 23.09.2008 08:56

Cytat:

Napisał Kazmir (Post 24699)
Wydaje mi się, że na bank zawaliłeś regulację zaworów. Wartości luzów zaworowych ustawiłeś może dobrze, ale na którymś garnku nie złapałeś GMP
Pytanie przed regulacją silnik kulał?

Czy wziales pod uwage ze mimo iz znak jest widoczy w okienku jestes jeszcze o 360stopni od momentu zamkniecia zaworów? Zaworow nie regulujemy tylko sprawdzamy luzy. dopiero jesli sie nie zgadzaja to do roboty. po regulacji dwa razu obracamy walem i sprawdzamy. Motocykl - calkowicie zimny po calej nocy!!!!

No i na koniec - moze walnieta membrana - zwlasza ze piszesz ze silnik przed regulacją NIE CHODZIŁ poprawnie?

rambo 23.09.2008 12:32

mi sie nigdy luz zaworowy nie zmniejszył,ale tez nie siedze w tym na codzień :)

a K&N puszcza syf do silnik aż miło. mialem w waradero i olej był brudny. teraz mam papir i raz ze nie wpierdziela oleju, dwa ze oliwa czysta i o motor duzo zyskał na elastycznosci :)

podos 23.09.2008 13:27

Popieram - w Indiach na KN wzial mi olej i bylem w szoku. Teraz na papierze nic a nic a trasa dłuzsza i trudniejsza.

matjas 23.09.2008 17:10

joł
przed regulacjami chodzil bez zastrzezen... trza bylo jak to moj ojciec mawia nie naprawiac jak sie zaczyna juz psuc.
przy kontroli luzy byly zbyt duze o ok. o,1mm max. moto oczywiscie zimne po nocy. znaki widoczne w oknie z roznica 360st dla obu garow. oczywiscie przy regulacji dzwigienki wyluzowane, krzywki w dol.
kurna nie wiem do czego sie czepnac...
popatrze jeszcze na ta linke ssania...
co do K&N. chce ktos kupic?? :) :) :)
pozdrowienia
matjas

wieczny 23.09.2008 18:13

Popatrz też na kolory świec.

A K&N ja nie chcę. Mi już bierze na papierowym :D.

matjas 23.09.2008 22:50

chaaamy :) :) :)
w czwartek bujam polatac cos sensowniej wiec na jakims postoju wypruje siweczki i je obmacam. tak tez dzisiaj sam wymozgowalem ze jakby ssanie to bedzie cos widac no nie? ale dzieki za czujnosc chopy.
strasznie sie ciesze ze sila nas. i w nas :)
zdrowia dóżo. wszak weekend juz za dni pare :)
matjas
/skonfundowany/

podos 24.09.2008 10:08

czarne swiece beda jesli to linka ssania.

sambor1965 24.09.2008 13:00

Jak sie okaze ze swieczki czarne to wypieprz to ssanie (linki) i zaslep otwory. I sprawdz jak jest wtedy...

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:24.