![]() |
Cytat:
|
Mam jeszcze jedno pytanie. Po zdjęciu kapy kosza sprzęgłowego odkryłem, że łańcuszek który napędza wałek i pompę oleju ma dosyć spory luz. Tak na moje oko to ok 15-20mm czy to jest w normie czy może w razie decyzji reanimacji silnika wymienić go razem z rozrządem?
|
One są luźno też mnie to dziwiło jak rozbierałem silnik :) Przy czym 15-20mm to chyba trochę już za luźno ?
|
tym bardziej, że mój egzemplarz ma dosyć duży przebieg czyli 130 tyś km. Niestety sam zrobiłem z tego może 15 tysiaków
|
Cytat:
Moja ma 194tys i łańcuszek dalej działa. |
Łańcuszka nie tykaj, on jest luźny i żyć będzie dalej, chyba, że masz za dużo pieniędzy. W trzech moto się z tym spotkałem , Afra , Tramp i R1 i wszystkie lużne jak stolec po wczorajszej libacji.
|
Dzięki za pomoc w takim razie, muszę się teraz zastanowić co robić. Reanimacja czy zakup innego silnika.
Pozdrawiam. |
no co ty :D padla ci uszczelka a ty chcesz silnik wymieniac?
dziwne to forum ;) |
A coś dodatkowego Ci się stało w tym silniku? Uszczelka do stówki będzie kosztować, sprawdź tylko czy wszystko trzyma wymiary, sprawdź płaszczyznę głowicy, składaj i dzida. Łańcuszka nie ruszaj, u mnie ma ze 260tys km i nadal tak samo luźny jak wtedy gdy miał 160tys km :)
|
misza , bo on czeka na stosowny moment :D
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:31. |