![]() |
Masz tam dwa czujniki, ten większy to ciśnienia oleju a ten mniejszy to luzu :). Przechyl motocykl na prawą stronę jak będziesz wykręcał - mniej oleju się wyleje. pozdr
|
OK. Zrobione. Tylko dziwna rzecz się stała. Moto stało w pionie a oleju nie wyciekło ani kropli. A poziom oleju jest OK. Czy to coś nienormalnego?
|
Nic specjalnego, może ja miałem wyższy poziom to mi się polało :)
|
Kurcze. Fajna ta zielona lampeczka:D:D:D Już zapomniałem jak to jest z tym czujnikiem:)
|
A u mnie niefajnie mruga i chcę to wymienić. Czy ktoś zna ID części (czujnika) ? Bo patrzę na www.motorista.pl i nie widze tego...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.sklep.motorista.pl/szukaj...5,XRV750S,6303 Silnik - karter\blok silnika |
Dzięki za nakierowanie i pytanie za 100pkt dlaczego wcześniej tego nie widziałem? shame on me...
|
Mój czujnik też świrował, ale udało mi się go naprawić. Już mówię co zrobiłem, może komuś z was to pomoże. Pod czujnikiem mam podłożoną podkładkę miedzianą, grubość jakieś 1,5mm. Przyglądałem się temu i stwierdziłem, że podkładka jest za gruba. Na pilniku zjechałem trochę i działa jak nówka. pozdro.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:19. |