![]() |
Jak wymienię termostat to będę dalej myślał. Ale wskazówka już na czerwone wchodziła.
|
Cytat:
I poziom płynu radzę sprawdzać w chłodnicy, a nie tylko w zbiorniczku wyrównawczym- jak mi nie wierzysz to zrób test- odkręć śrubkę spustową płynu na pompie i zlej chłodziwo a zobaczysz, że jest możliwe, że w zbiorniczku pełno a chłodnice puste:Sarcastic: Termostat zostaw na drugą turę:) - jak to nie pomoże. Sprawdź też stan połączeń czujnika temperatury i wentylatora. To są 20-letnie motocykle- teoretycznie wszystko może się zepsuć, a często jest po prostu tak, że poprzedni właściciel zaniedbał sprawę- bo to nie są rzeczy, które widać przy sprzedaży...:( |
Termostat wyciągnięty i cały zardzewiały jest. Przegotowałem w garnku i brak jakiejkolwiek reakcji. Jak wymienię termostat to zaleje nowym płynem. Gdzie się układ odpowietrza?
|
|
Dzięki wielkie. Bardzo fajny manual.
|
Podłączę się pod temat. Wczoraj, jadąc w nocy normalnie asfaltem zgubiłem drogę i musiałem się na chwilę zatrzymać, tak więc staję, stawiam moto na podnóżek, zostawiam babkę na wolnych obrotach przez chwilę i jakie było moje zdziwienie, kiedy wsiadłem te kilka minut później i zobaczyłem, że wskazówka temperatury znacząco się podniosła. Z jednej czwartej do mniej więcej takiego poziomu jak na zdjęciu w tym wątku. Rozumiem, że moto stało, ale było dosyć zimno.
Pytanie czy szukać przyczyny czy to normalne zachowanie? |
Cytat:
|
Zabrałem się za wymiane płynu chłodzącego według instrukcji http://faq.africatwin.com.pl/index.p...niczy-_wymiana i zonk nie ma tej śrubu nr 2 http://img838.imageshack.us/img838/2...9130946.th.jpg
Pomoże ktoś gdzie znajduje się upust z płynu w RD04? Dzięki z góry za pomoc. |
W 04 jej nie ma spuszczasz tą koło nr2, czyli tą najniżej w pompie.
Uwaga, bo płyn chlapie na boki, wylewając się wali prosto w ramę i bryzga, podstaw coś szerokiego. |
Dzięki wielkie już idę wymieniać.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:20. |