Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Archiwum (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=237)
-   -   Prawie ankieta ;) Jakich ciuchów używasz? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1444)

Bonjour 30.08.2008 20:28

No to nie wiem o co chodzi z tym RETBIKEM. Ja tam jeżdze już dwa lata, nie piore, nie myje, nie czyszcze, siadam na niej, leże na niej no i jeżdże rzecz jasna. Ostatnio wracałem z Bieszczad 400 km w deszczu i ni kropli nie puściła. Nie rozpierdzielił się ani jeden suwak nie puścił żade szew. Nigdy tez w niej nie zmarzłem. To juz nie wiem, mam jakąś limitowana wersję???

szwedzkikucharz 30.08.2008 21:03

Bonjour - a jaki masz model? Chyba dawniej Retbike bardziej się starał. Pamiętam, że parę lat temu ich ciuchy były chwalone na różnych forach, teraz z kolei ciężko znaleźć pozytywną opinię.

wieczny 30.08.2008 21:40

Akito Desert to praktycznie to samo co BF Desert. Nie macałem samemu, ale słyszałem taką opinię ze sprawdzonego źródła.

czosnek 30.08.2008 21:44

Cytat:

Napisał wieczny (Post 21428)
Akito Desert to praktycznie to samo co BF Desert. Nie macałem samemu, ale słyszałem taką opinię ze sprawdzonego źródła.

Tak też właśnie słyszałem. Jednak cena jest ciekawsza. Sprowadzona z anglii wraz z kosztami przesyłki wychodzi ok 570 zł a razem ze spodniami 800zł czyli mniej nią sama kurtka BF w Polsce

wieczny 30.08.2008 22:14

No fakt, tanio. Jeśli jakością nie odbiega od BF'a i faktycznie ma tę samą membranę to warto. Chooy z logiem BF'a ;).

hubert 30.08.2008 22:30

Kolega z pracy za moją namową kupił Akito i jak narazie jest zadowolony, ale nie ma porównania z innymi ciuchami bo to jego pierwszy komplet moto ...

cichylublin 31.08.2008 07:47

Jeśli chodzi o Redbike, to kolega zakupił taki komplecik. Długo szukał, mierzył i wydawało się, że wszystko jest OK. Dopiero jak wsiadł w tym na motor stwierdził, ze to straszna porażka:
- niewygodne
- osłony na kolana przesuwały się pod kolana a osłony łokci pod łokieć.
Na szczęście udało mu się zwrócić ciuchy do sklepu i wziął Modekę. Teraz jest zadowolony.

daniel_87 31.08.2008 12:11

ja sie pokuciłem na buse Ancona- jstem zajebiscie zadowolony pomimo ze nie ma wypinanej membrany, Gacie to retbke retalround 2007 TRAGEDIA!!!! nie polecam tych spodni nikomu, po 1 sezonie sie popsruly , zle spasowane, protektory talają po calym ciele. STRASZNY SHIT

GrzeLAs 31.08.2008 14:50

Ja od roku jeżdżę w zestawie Halvarssons (cobra+ medusa).
Prócz ceny, wad nie stwierdzam żadnych. Od plus 5 do 25 pełen komfort (pod spodem tylko gacie i koszulka termoaktywna). Powyżej 25 trzeba wypiąć outlast i znowu do 35 jest super. Powyżej 35 nie wiem - w ciepłych krajach nie byłem.
Nic się nie pruje, nie mechaci i nic nie śmierdzi ;).
Zestaw nie przemaka: jechałem ostatnio cały dzień w deszczu i nic. Nalało mi się jedynie do rękawów a to za sprawą rękawic modeki (z membraną!) które przemokły po godzinie na amen. (g... pierwszej klasy)
Ogólnie zestaw bardzo wygodny. Zakładam i zapominam o nim. Nic nie pije, nic nie uwiera.
Jestem na etapie kupna stroju dla żony i raczej na pewno zdecyduję się na tą firmę - wydam raz i mam święty spokój. I jak sie przekonałem wcale nie musi być gore xcr.
Do zestawu mam buty Daytona i potwierdzam - na nasza strefe klimatyczną but - miód. Trochę się rokłapciały ale może dlatego że używałem ich jako pieszych przez dwa dni w błocie. We wspomnianej ulewie noga suchutka, przemokli koledzy: Hein Gericke, Gaerne, Diadora, i Sidi ale te ostatnie bezmembranowe więc sie nie liczy:)

Tuhajbej 01.09.2008 08:18

spodnie STR Lizard?

A czy ktoś zna spodnie STR Lizard?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:27.