Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (https://africatwin.com.pl/index.php)
-   Umawianie i propozycje wyjazdów (https://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=71)
-   -   Ukraina maj 2012 (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=12779)

rambo 16.03.2012 19:35

Jeszcze nie wiem ale cza mieć pozwolenie na wjazd tam na teren. Weekend majowy generalnie

wolly 16.03.2012 19:42

Rambo rozumiem ze w czerwcu już nie potrzebujesz żarówek będziesz świecił jaskrawo czy bardziej matowo ? z tą zoną to jak z przejeżdżaniem na czerwonym świetle

zbyszek_africa 16.03.2012 21:50

Ja to nie wiem po cholerę się tam pchają, jajka im zwiędną, oczy na czerwono...
Kiedyś czytałem Strefę Lema, czułem jak bym tam był z nimi...zarąbiste:dizzy:
Ale w realu??.. w życiu:)
pozdr.

BLOB 17.03.2012 07:59

No impreza w Remoncie była przednia:bow::dizzy:
Lecz po imprezie -ach wolałbym nie pamietać :dizzy: "Bo pić to trza umić"

giennios 17.03.2012 08:47

Cytat:

Napisał rambo (Post 228007)
Jeszcze nie wiem ale cza mieć pozwolenie na wjazd tam na teren. Weekend majowy generalnie

My umowilismy sie na wjazd zorganizowany,wiec pozwolenia sa po ich stronie.
27.05 mamy byc w Kijowie, takze daty sie nie zgrywaja.

kris2k 18.03.2012 19:36

Planuję podobną trasę, z tym że chciałem wracać przez Mołdawię i Rumunię. W moim przypadku planuję ok. 15-20 dni bo chciałbym co nieco zobaczyć. Ale chociaż częściowo można się zgrać. Mam kilka pytań:
Jakie dzienne przebiegi planujecie? Jakie prędkości przelotowe? Czy orientowaliście się jak wygląda sprawa z wjazdem do Zony? Bo z moich informacji wynika że dla zwiedzających ją zamknęli. Czy w związku z tym macie jakiś tajny sposób na uzyskanie pozwolenia?
No i w moim przypadku off raczej odpada, przynajmniej ten cięższy z uwagi na sprzęt którym się poruszam.

giennios 18.03.2012 20:07

400-500km dziennie,
przelot 100-120km/h,
byliśmy już w RO we wrześniu, może kiedyś znów.
MD nas nie kręci bo tam podobno nie wesoło, nawet dziś rozmawiałem z gościem co był w zeszłym roku, różne nieciekawe rzeczy się dzieją.
mamy wycieczkę do której się podłączamy, weźmie do autokaru, oprowadzi i nakarmi.

Sławekk 18.03.2012 21:07

Cytat:

Napisał giennios (Post 228311)
MD nas nie kręci bo tam podobno nie wesoło, nawet dziś rozmawiałem z gościem co był w zeszłym roku, różne nieciekawe rzeczy się dzieją.

Różne nieciekawe rzeczy dzieją się też u nas w kraju :)

My byliśmy w tamtym roku i było spokojnie . Kolega wrócił niedawno autokarem i też żyje .

W Naddniestrzańskiej pogranicznicy skroili troszkę dwie nasze ekipy na moto , ale Naddniestrze można ominąć .

A jak stało się coś o czym warto wspomnieć to dawaj tu .

giennios 18.03.2012 22:43

Sam nie byłem, więc tylko mogę powtórzyć co dziś (Bieszczady by moto) mówili właśnie o Naddniestrzu.
300km jechali przez 2dni, 24h siedzieli w ciupie, wydali 1000$ na łapówy i wrócili z duszą na ramieniu ale cali i zdrowi i ze sprzętami.

Jeśli ktoś był i ma inne spostrzeżenia - patrz zdanie 1.

rambo 19.03.2012 02:08

Mołdawia spoko, mają nawet bajkerów i niektóre drogi super ale na afrykę a inne równe jak stół i paka osiemdziesiąt po winklach :)

Załapałem się nawet na obchodzy święta niepodległości. Ogólnie bardziej Rassija niż Romania

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 18:52.