![]() |
e tam, pan Mietek pokrecil, przystawil magiczne pudelko, potem znowu pokrecil i ... pieczątka wbita
Zdziwił się tylko, że sam z siebie mu o tym powiedzialem :D Opowiadał mi więcej o takim kolo, bo na Shadow 750 gania, ze tam, na miejscu, podczas przegladu skubaniec chcial jeszcze opony wymieniac i klocki :D Gostek wsiadl, aby na sprawdzanie hamulcow podjechac to mu ... kierownica prawie w reku została. Do mnie sie przyczepił tylko o to, że mam okopcony kierunkowskaz, ale cos tam sprawdzil, i stwierdzil, ze nie jest tak zle i "te lansery na szlifierkach" mają jeszcze ciemniejsze. Dopytywal sie jak o cud motor, ile to ciagnie i temu podobne. |
te 50m to przykrótko, no chyba że prędkość zostanie ograniczona do ok 60-70km /h
a to z tego powodu że ta odległość przy np 75km/h przelatujemy w ciągu ciut ponad 2 sekund...... licząc przyjęty do pomiarów średni czas reakcji 1 sek oznacza że hamowanie rozpoczniemy po 21m , czyli na zatrzymanie pozostanie 29m, .....z grubsza wyrabiamy się na styk...... a przecież czasem sie jeździ szybciej niż 75km/k....... Ja mam ustawione na ok 80-90m i to wydaje sie optymalne ponieważ po przełączeniu na drogowe światło również dobrze sie rozkłada ( ale podniesienie jeszcze wyżej spowoduje zbyt wysokie świecenie drogowych). |
Cytat:
Zdrv :hello: |
Paczyłem i nie widziałem. To przez tą świecąco/migającą dyskotekę:dizzy:, która odwraca uwagę od wszystkiego wyświetlając jakieś cyferki, fifraczki i kreseczki. Zresztą czort wie co i po co :haha2:. No to ja se teraz na 100% stosowną wajchę zrobię. I znowu dzięki Koledze odpadnie mi robota czaszkowa. Nie ma to jak przyjść na gotowe ;).
|
Moze jakieś foto tej wajchy ??
|
Cytat:
|
nie chce zrobic patencik do ustawiania swiatel w afri bo mam za duze dlonie zeby tymi motylkami ustawiac, jakis kluczyk czy cos na przegubie
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:11. |