Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Przygotowania do wyjazdów (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Czy Chorwacja jest droga? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=1183)

hubert 30.07.2008 14:24

Ale to 20 ojro to za 2 osoby a nie za 4 ? A jak z pogodą we wrześniu w Chorwacji ? Byliśmy też kiedyś w weekend majowy ale jednak trochę za zimna woda w morzu była ...

chomik 30.07.2008 14:26

Cytat:

Napisał hubert (Post 17520)
Ale to 20 ojro to za 2 osoby a nie za 4 ? A jak z pogodą we wrześniu w Chorwacji ? Byliśmy też kiedyś w weekend majowy ale jednak trochę za zimna woda w morzu była ...

za cały apartament... bez limitu osób :) poogda 20-25 stopni ale zmienna jeden dzien pelne slonce drugi deszcz, woda w okolicach Dubrovnika 26 stopni może więcej....

hubert 30.07.2008 14:29

Kurde, jakoś nie wierzę że bez limitu osób :dizzy:

chomik 30.07.2008 14:32

Cytat:

Napisał hubert (Post 17522)
Kurde, jakoś nie wierzę że bez limitu osób :dizzy:

|gosciu nas blagal przed mostem w dubrovniku (stanelismy zrobic zdjecia) abysmy wynajeli.... ogolnie spalismy w namiocie :D

newrom 30.07.2008 14:33

Hubert, a co w tym dziwnego ? Chorwaci w przeciwieństwie do naszych górali wolą zarobić mniej, niż nie zarobić wcale ;)

pozdr
newrom

hubert 30.07.2008 14:44

Kurcze nie wiedziałem że tam aż taka posucha jest we wrześniu. W maju za ten apartament, o którym wspominałem płaciliśmy 60 EUR za 4 osoby....

Wynika z tego że do Chorwacji trzeba jeździć we Wrześniu bo wtedy pogoda i tak jest pewnie bardziej przewidywalna niż nad Bałtykiem w lipcu/sierpniu a jest taniej :Thumbs_Up:

Gradient 30.07.2008 15:02

I dlatego jadę we wrześniu.:):):)

rambo 30.07.2008 16:12

ja równiez :)

newrom 30.07.2008 20:28

Jasne, wszyscy jedźcie we wrześniu to ceny podniosą i za pokój trzeba będzie dać 100ojro ;)

pozdr
newrom

Grzesiek33 17.08.2008 23:50

Ok,byłem,zobaczyłem i przeżyłem!;-) Nie jest najgorzej z tymi cenami ale taniochy to też tam nie mają. Zastanawia mnie tylko dlaczego zarówno tam jak i w Słoweni w knajpach mają takie absurdalne ceny za coca colę-w Mariborze chcieli 9 euro za litra(whiski Grands na bezcłówce kosztowała nas ledwie 13 eu za litra),a w Chorwacji to tak średnio 12-15 kun za szklaneczkę 0.2!!! Na szczęście piwo jest w prawie normalnej cenie tzn Ożujsko czy jakoś tak za 15 kun(ok 8 zł). Za kwatery płaciliśmy po 15 eu od osoby, pizza w cenie ok 20-25 zł, w sklepie mięso i wędliny dogie, no i za chleb też trzeba płacic nie mało bo ok 4 zł. Generalnie wypad był bardzo udany,aczkolwiek nie radze wybierać się na Rab(miejscowość Lopar) w środku sezonu-pełno turystów z dzieciakami. Spodobało nam się na KRK,ale nie w samym mieście tylko na tych wiochach dookola-widoki i wrażenia bezcenne,zwłaszcza jak sie wypożyczy cos pływającego i znajdzie jakąś małą,urokliwą zatoczkę!;-p(dziewczyna sama bez zachęty się rozbierała!) Nie polecam jazdy z otwartą szybką bo lepiej chwile pocierpieć w 35 st.niz łaźić trzy dni opuchniętym po ugryzieniu przez jakis bliżej niezidentyfikowany owad-mnie niestety taka przyjemność spotkała,ale to było największe nieszczęście jakiego doświadczyłem mimo paru innych gorących sytuacji na drodze! Generalnie było super i juz wiem że wrócę tam z powrotem bo przez tydzień to mozna poznać jedynie namiastke tego pieknego kraju! Pozdrawiam i dzięki wszystkim za wcześniejsze rady

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:57.