Grzesiek33 |
17.08.2008 23:50 |
Ok,byłem,zobaczyłem i przeżyłem!;-) Nie jest najgorzej z tymi cenami ale taniochy to też tam nie mają. Zastanawia mnie tylko dlaczego zarówno tam jak i w Słoweni w knajpach mają takie absurdalne ceny za coca colę-w Mariborze chcieli 9 euro za litra(whiski Grands na bezcłówce kosztowała nas ledwie 13 eu za litra),a w Chorwacji to tak średnio 12-15 kun za szklaneczkę 0.2!!! Na szczęście piwo jest w prawie normalnej cenie tzn Ożujsko czy jakoś tak za 15 kun(ok 8 zł). Za kwatery płaciliśmy po 15 eu od osoby, pizza w cenie ok 20-25 zł, w sklepie mięso i wędliny dogie, no i za chleb też trzeba płacic nie mało bo ok 4 zł. Generalnie wypad był bardzo udany,aczkolwiek nie radze wybierać się na Rab(miejscowość Lopar) w środku sezonu-pełno turystów z dzieciakami. Spodobało nam się na KRK,ale nie w samym mieście tylko na tych wiochach dookola-widoki i wrażenia bezcenne,zwłaszcza jak sie wypożyczy cos pływającego i znajdzie jakąś małą,urokliwą zatoczkę!;-p(dziewczyna sama bez zachęty się rozbierała!) Nie polecam jazdy z otwartą szybką bo lepiej chwile pocierpieć w 35 st.niz łaźić trzy dni opuchniętym po ugryzieniu przez jakis bliżej niezidentyfikowany owad-mnie niestety taka przyjemność spotkała,ale to było największe nieszczęście jakiego doświadczyłem mimo paru innych gorących sytuacji na drodze! Generalnie było super i juz wiem że wrócę tam z powrotem bo przez tydzień to mozna poznać jedynie namiastke tego pieknego kraju! Pozdrawiam i dzięki wszystkim za wcześniejsze rady
|