![]() |
Cytat:
Rambo Wygląda na to że masz nieco szerzej lagi. Jeden adapter będę miał tak jak u Ciebie na 2 zdjęciu, tyle że bez podkładek, bo mam ok 5-8 mm odstępu. Drugi to większa, rzeźba. Robię wzory z drewna i jak skończę to wrzucę fotki. |
Świadomie brałem zawias od SM. 280mm skoku w AT i tak nie realne. U mnie bez podwyższania AT nawet 260mm jest za duzo
|
3 Załącznik(ów)
U mnie jest też od SMa, bo właściwości jezdne na asfalcie są jeszcze na rozsądnym poziome, a w terenie będzie poprostu dobrze, ale bez rewelki.
W moim zawiasie jest możliwść włożenia innych sprężyn i dystansów (mała rurka z PCV) i mogę mieć skok zamiast 250 to 300 mm. Jako, że mam drugi komplet sprężyn i dystansów dla takiego skoku to nie omieszkam kiedyś spróbować, co się dzieje z afrą przy takim zestawie. Rewelacji nie będzie bo sprężyny są 4.8. Rambo Za Twoim przykładem zrobiłem takie wzory. Dwie pierwsze fotki to lewy zacisk i będzie to rzeźba przestrzenna tak jak większość oryginalnych adapterów. Trzecia fota to tylko blacha o pewnej grubości. Jak macie jakieś sugestie to prosim, bo wkrótce lece z tym do frezera. |
1 Załącznik(ów)
Ładniej i lżej, tylko przeliczyć trzeba. Z tym tu nie problem studentów zdolnych tu mnogo:)
|
Niestety musi być asymetrycznie, tak jak wzorce pokazane.
|
ja bym miał jeszcze jedną sugestie, coby zacisk był umiejscowiony jak najwyżej tj. najbliżej oryginalnych mocowań, żeby nie wystawał poniżej osi koła, albo przynajmniej żeby nie był poniżej lagi.
|
Cytat:
To położenie jakie teraz jest podyktowane jest grubością zacisku asymetrycznego. Trudno to wytłumaczyć, ale zacisk ma dwie płaszczyzny które w muszą częściowo najść na siebie, żeby mieć większą wytrzymałość. Widać to na drugim zdjęciu w 16 poście. |
Będzie ciężko. Zaciski będą nisko :Sarcastic:
|
1 Załącznik(ów)
Podejrzewam, że chodzi o to, żeby nie przywalić zaciskiem (np. na kamieniach).
U mnie jest tak, dolne mocowanie przy ladze zasłania zacisk Załącznik 25937 |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
dla poglądu, tak to wygląda przy oryginale: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:14. |