![]() |
Cytat:
|
mi się zepsuł napęd chyba ze 3 razy. kluczem do sukcesu była wymiana linki predkosciomierza (razem z pancerzem) na nowy (oryginal) - Pomimo że na oko stara linka nie zacinała sie i byla smarowana. Podejrzewam ze raz na 1000obrotów mogla sie lekko rzycinać i to pewnie był problem. Teraz juz jest ok od chyba 10,000km.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
W tych nowszych Afrykach to nawet ślimacznicy wybić nie można :dizzy: , nie to co w 03 :).
Sposób który zastosowałeś powinien działać , dobrze by było użyć możliwie twardej śruby co by się szybko nie wycierała. |
Będę kontrolował i zdawał relacje na bieżąco :umowa:
|
czyli głownie slimaki napędu padają ? bo mnie też padł prędkościomierz .... ;/ musze zobaczyć czy to nie linka, czy inna jakaś pierdółka ...
|
Tak jest, sprawdź linkę, prędkościomierz a potem stówka i do dzieła :D
Parę nowych km doszło i na razie się kręci |
zacznę od linki a co tam odkryje to zobaczymy :D Trip też nie mierzy jak linka padnie ? bo przynajmniej u mnie tak jest :|
|
Nie mierzy jak jest niesprawny napęd prędkościomierza, więc linka też. W rozumieniu oczywiście, że linka jest elementem napędu :)
|
ja u siebie regularnie co jakis czas mam awarię ślimaka,wycina mi się ten wpust co wchodzi jakby w piastę(w pierścień metalowy),zębatka zawsze zostaje cała..jak dzieje się taka przykra historia to idę do pana kazia co spawa plastiki i dospawuje mi on troche materiału,kosztuje to 10zł a nie 100 jak nowy ślimak w hondzie i jest git!!
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:56. |