Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   III Ukrainska Integracja 27-29 maj 2016 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=25668)

motormaniak 06.02.2016 22:34

Puszek. Widzę że zaproponowana trasa jest sporo krótsza od zeszłorocznej i mija np Pikuja.. Widze za to inne brody niż do tej pory.... Rozumiem że skala trudności jest znaczna, skoro przewidujesz możliwość przyjazdu w godzinach nocnych?

puszek 06.02.2016 22:42

To traska ubiegłoroczna i Pikuj powinien na niej być...Ci co jej nie przejechali maja szansę na ponowna próbę..A dla ekstremalistów cos sklecimy jeszcze smakowitszego :-))

motormaniak 06.02.2016 22:48

O przepraszam... Załadowałem pomyłkowo trasę powrotną - dlatego coś mi za łatwo wychodziło..
W maju do 22 zrobiliśmy sporą część traski hard, ale nie całą - JEST Co ROBIĆ !
Szczególnie jak się złapie gumę, kumpla łożysko czy po prostu zmienia olej po brodach - a w końcu to jest integracja (międzyludzka) - jak pech nie dopadnie Ciebie to kumpla i pomóc trzeba!

Maxx 07.02.2016 21:02

1 Załącznik(ów)
Ja polecam szybki i krotki zjazd z pikuj-a

Rojek 07.02.2016 22:43

Maxx do jakiej miejscowości prowadzi ten zjazd?

Maxx 07.02.2016 22:56

Prowadzi do Czerbowca (Szerbowca),dosc stromy zjazd zboczem raczej na lekkie sprzety

puszek 08.02.2016 09:13

Szukalem podjazdu na Pikuja od tej strony ale raczej bardziej na pólnoc , na przelecz Ruski Put..
Zamiesc slad to wlaczymy ta ewntualnosc do traski hard.

Ale to musi chyba isc troche bardziej na pólnoc bo tuz przy pikuju jest baaaardzo stromy zjazd.Ale na google map wychodzi taka drózka.

Bardzo podoba mi sie pomysl by wspolnie tu zrtobic traske HARD jak sa jakies sugestie to zapraszam.

smigacz 08.02.2016 11:31

Maxx wybacz ale, cos bzdury piszesz . Szczerbowiec jest z drugiej strony. To co pokazałeś zjeżdza do Husne Wyżne albo Libuchora i dalej na Krywke. Zrobileśmy ten zjazd 3 lata temu nawet Afryczkami , ale nie polecam stromo i nawet przy wmiarę suchej pogodzie parszywie (przyzjeżdzie do Hune Wyzne do Libuchory lżej początkowo Drogą z Przełęczy). Pozatym duże zrywki drzewa i możan nacąc sie na duże kałuze nie do pokonania. Patrz wątek "Zjadłem zęby na Ukrainie"

puszek 08.02.2016 11:39

1 Załącznik(ów)
On właśnie pokazał slad na zjazd Z DRUGIEJ STRONY!!!!.Jesli mu się to udało - a jest to mozliwe, tylko trochę dlej przez pierewał Ruska Put, to byłaby jakas opcja do jazdy w kierunku Ostrej Hory, Poloniny Równej..Moze kiedys zmienimy miejsce na zlot i wtedy ta opcja byłaby ciekawa....
Wogóle region Połoniny Równej jest ciekawy i mało spenetrowany.
Na mapie ten zjazd z Pikuja jest zaznaczony na czerwono i robił go Fundriver.. Ja próbowałem wjechać na Poloninę Pikuja nieco powyżej (slad karminowy). ale nie było mocy w ekipie i musilismy sie cofnąć... Na pewno jest to możliwe...

wojtekm72 08.02.2016 12:00

Z Pikuja na zachód do drogi E471 w kierunku Sławska są trzy drogi, lub ścieżki ;)
1. Droga, którą się zjeżdża tak jak napisał Smigacz do Husne Wyżne. Zjazd i wyjazd na Afryczki :at:.
2. Jeśli się podjedzie pod sam szczyt, to wracając, kamienistym odcinkiem jest wąska ścieżka, którą również się zjedzie do Husnego. Na afryczke ciężko, to znaczy tak jak lubię :D.
3. I najkrótsza ścieżka do Białowsowicy, ale tylko na lekkie i z dobrą ekipą, ponieważ kilka odcinków jest na triala. Zjazd do pokonania tak jak napisałem z dobrą ekipa, natomiast podjazd od Białosowicy na Pikuja to już wyczyn. :Thumbs_Up:

Z Husnego jest również fajna trasa off do Białosowicy. I tak prawie cały czas bez asaltu.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:37.