![]() |
Albo wymienić. Koszt wymiany u mnie to poniżej 1000 pln z częściami
|
Plus uszczelniacze może łańcuszki może jakieś łożysko a może jeszcze jakieś pierdoły.
Ktoś kto zchetał tak wałek raczej nie oszczędzał sprzęta. |
u mnie przy wymianie wałka poszło łożysko koszt oryginalnego to 90 zł, uszczelniacze pasują standardowe, więc koszt żaden.
|
masz na myśli te po 9 zł? co kto lubi.
|
Nie, takie po 15 - 20. nawet lepsze od oryginału :)
Uwierz mi, że honda tego nie produkuje :) |
a komplet uszczelek za prawie trzy stówy?
|
Dlatego pisałem, że poniżej tysiąca :)
|
przewidywalny koszt zrobienia tego poprawnie może siegnąć ok 2000 plus minus oczywiście nie licząc niespodzianek. Zawsze można po taniości tylko zależy czy na handel czy dla siebie.
Już to dawno analizowałem. |
Zależy jakie podejście się ma, trochę bez sensu do 22-letniego sprzęta za 3 tys. podchodzić książkowo i pakować 2 tys w wymianę wałka, podejrzewam że to samo za parę stów można zrobić "pół-profesjonalnie" i na parę sezonów styknie. Poza tym Jak kupujesz z dobrym wałkiem to i tak nie wiesz co z łożyskami, uszczelniaczami itp. Może na Magadan tym bym się bał jechać ale do latania po lasach i podróżowania nie na koniec świata da radę. Za 3 tys to rower średniej klasy kupisz albo i nie.
|
Panowie, ale ja mówię o profesjonalnej naprawie, no chyba, że ktoś chce wymienić całą skrzynie i wsadzić nowy wałek. Na używanym wałku to max 1000 zł z wszystkimi nowymi uszczelkami, nowym łożyskiem i robocizną. A jeśli ma wyjść coś jeszcze, to będzie to słychać przy oględzinach tego silnika przed zakupem.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:09. |